homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 07-02-2006, 10:07
Junior Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Berichten: 3
Reputatie: wizzzard is op goeie weg
Standaard accoustische gitaar opnemen zonder micro


Ik ben pas begonnen met homerecording. Ik heb een iMac G5 met 1GB ram, een m-audio fast-track (usb). Ik tracht mijn accoustische gitaar (Takamine met ingebouwde pre-amp) op te nemen zonder er een mic voor te plaatsen, dus
gitaar rechtstreeks inpluggen in de fast-track. Het signaal blijft zeer zwak. Weet iemand hoe dit te verhelpen (heb echter geen zin om er nog eens een paar honderd euro's tegenaan te smijten. Software die ik al geprobeerd heb zijn Garageband (mac) en Audacity (mac & windows). Alvast bedankt!
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 07-02-2006, 12:28
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 11
Reputatie: frietkot is op goeie weg
Standaard Re: accoustische gitaar opnemen zonder micro

als het goed is helpt t als je een di-box er tussen zet, neem er bijvoorbeeld 1 van behringer, zeer goede kwaliteit/prijs verhouding. Behringer DI 100 kost maar 39 euro
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 07-02-2006, 15:43
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: accoustische gitaar opnemen zonder micro

Een di box is inderdaad de oplossing. Het signaal wordt erin naar een standaard niveau gebracht zodat hij luid genoeg de mac binnenkomt.

die behringer di is niet zo goed, maar ook niet overdreven slecht. Maar voor een klein beetje meer kan je veel beter kopen zoals een Millenium ADI 2 (kost iets van een 50-60 ). Uw klank zal veel beter zijn dan met die behringer.

[ Bewerkt door waxx on 7/2/2006 15:45 ]
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 08-02-2006, 12:26
Junior Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Berichten: 3
Reputatie: wizzzard is op goeie weg
Standaard Re: accoustische gitaar opnemen zonder micro

Bedankt voor de tips. Ben naar mijn plaatselijke music-shop geweest en daar hebben ze die DI-box dan weer afgeraden (omdat dit niets aan de signaalsterkte zou doen)? Enfin, heb mij een Behringer micro 100 preamp laten aansmeren: heb prima signaal nu, maar de kwaliteit is niet echt warm te noemen, maar dat zal wel het verschil zijn tss. een toestel van EUR 60 t.o.v. eentje van enkele 100-en euro's. Iemand die goeie betaalbare preamps kent? Dient voor zang (via Shure beta 57A) en gitaar (Takamine jumbo met prima preamp). Zoals eerder gezegd, ik gebruik geen versterker voor mijn gitaar: ik plug direct in in mijn soundcard.
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 08-02-2006, 15:04
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2005
Locatie: Boechout
Berichten: 1,331
Reputatie: boppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstralingboppertje heeft een prima uitstraling
Standaard Re: accoustische gitaar opnemen zonder micro

Citaat:
daar hebben ze die DI-box dan weer afgeraden (omdat dit niets aan de signaalsterkte zou doen)?
Klopt, had er over gelezen, maar een DI brengt over het algemeen een al dan niet symmetrisch linesignaal of luidsprekersignaal (-10dB ~ +60dB) galvanisch gescheiden terug naar een symmetrisch microfoonsignaal (~-50dB)
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 08-02-2006, 21:46
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: accoustische gitaar opnemen zonder micro

fmr rnp: een 500 voor een stereo (of 2 x mono) preamp van uitstekende kwaliteit.

http://www.fmraudio.com/

Goedkoper maar ook een stuk slechter is de presonus bleutube (220 )
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Opnemen van Bas gitaar JerryX Opnametechnieken 29 23-05-2009 07:38
Gitaar opnemen in Cubase Sx3 guitarfreak Beginners-forum 5 02-09-2006 23:49
DDrum triggers rechtstreeks opnemen (zonder midi dus) Ezzviah Opnametechnieken 3 29-08-2006 14:09
zelf audio opnemen met micro op PC Camelot Beginners-forum 3 24-01-2006 14:04
Gitaar opnemen op PC? Maxime Beginners-forum 3 08-01-2006 16:58


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.