homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > MIDI

Mededelingen

MIDI MIDI leidt nog altijd tot een heleboel vragen. Hier bespreken we alle aspecten.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 05-02-2006, 00:58
Active Member
 
Geregistreerd: Feb 2006
Berichten: 132
Reputatie: michielhemmer is op goeie weg
Standaard in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpress??

ik ben van plan een drumkit aan te schaffen...yamaha dtxpress 3 en wil eigenlijk wel eens weten of hier ook mensen zijn die wel eens met een drumkit gewerkt hebben in cubase????


in feite is het natuurlijk gewoon een synth dus moet alles wel het zelfde werken als een synth maar doet dat het ook???

Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 05-02-2006, 13:49
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

het werkt een beetje zoals een drumcomputer in cubase, je kan het midiklavier of de drummatrix gebruiken als je hem verbind via midi
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 16-05-2006, 21:01
Active Member
 
Geregistreerd: Feb 2006
Berichten: 132
Reputatie: michielhemmer is op goeie weg
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

ok ik heb onderhand zelf de yamaha en het werkt prima!!! :-D
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 09-10-2006, 20:58
Junior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 1
Reputatie: kareldejong is op goeie weg
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

Hoi Michiel,

Ik heb een oude yamaha dt xpress en ik wil graag de partijen indrummen via deze kit in Cubase 3.0 maar ik zit met het volgende probleem:
De meeste drumkits in de Yamaha zenden voor wat betreft de snare drum en de ride andere noten uit dan mijn Hypersonic plug-in kent. Resultaat, waar een snare moet klinken klinkt niets. In hypersonic kun je volgens mij niet aanpassen welke noot bij de snare hoort enz. Dus nu vroeg ik mij af of je in de Yamaha kunt instellen dat een bepaalde pad een bepaalde noot verstuurt.
Ik hoop dat je me kunt helpen.

Gr. Karel
kdejong@raketnet.nl
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 09-10-2006, 23:30
Groupie
 
Geregistreerd: Apr 2006
Locatie: Leuven, Belgium
Berichten: 3,349
Reputatie: _-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd_-RidDim-_ wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

je kan natuurlijk gewoon opnemen met de yamaha als geluiden, en dan achteraf veranderen naar de hypersonic en in de key editor gewoon de noot-info verplaatsen.
Is natuurlijk niet hetzelfde, maar het kan mischien helpen.
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 20-10-2006, 21:12
Member
 
Geregistreerd: Nov 2004
Berichten: 47
Reputatie: Harc is op goeie weg
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

Hoi,

Ik ben ook van plan om een electrisch drumstel te kopen.

heeft er iemand verstand van een drumkit met logic pro???

en een tip voor de keuze van een electrisch drumstel???

yamaha of roland??

groetjes
harc
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 20-10-2006, 23:29
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: in studio werken met electronisch drumkit..yamahadtxpres

Citaat:
kareldejong wrote:
Hoi Michiel,

Ik heb een oude yamaha dt xpress en ik wil graag de partijen indrummen via deze kit in Cubase 3.0 maar ik zit met het volgende probleem:
De meeste drumkits in de Yamaha zenden voor wat betreft de snare drum en de ride andere noten uit dan mijn Hypersonic plug-in kent. Resultaat, waar een snare moet klinken klinkt niets. In hypersonic kun je volgens mij niet aanpassen welke noot bij de snare hoort enz. Dus nu vroeg ik mij af of je in de Yamaha kunt instellen dat een bepaalde pad een bepaalde noot verstuurt.
Ik hoop dat je me kunt helpen.

Gr. Karel
kdejong@raketnet.nl
Hoi Karel,
wat jij wil is eventueel wel mogelijk met de input-transformer.
Dit is een plugin die je op je midi-kanaal plaatst en die je kan programmeren om bijvoorbeeld een inkomende noot te vertalen naar een andere noot.
Meer info in de handleiding.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
hoe en waar af te werken boutgeschoor Overige audio hardware 0 22-08-2006 09:29
werken met dual monitors? BRS Opnamestudio Constructie & Inrichting 2 24-05-2006 23:22
Is 2,66 mhz snel genoeg voor werken metn CUBASE? ivo1976 Beginners-forum 18 19-03-2006 00:56


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.