homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 14-02-2009, 16:52
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Fireface 400 monitoring

Ik ben zopas aan de slag gegaan met een fireface 400. Ben zeer tevreden en het verschil met vroeger is duidelijk hoorbaar. Nu zit ik alleen nog te sukkelen aangezien ik mezelf niet te horen krijg tijdens het opnemen.. Waarschijnlijk is dit een vrijwel eenvoudige instellingsfunctie maar ik kom er niet op.. Regel ik dit in Totalmix, en hoe dan?

Mijn setup is Microfoon --> RME ff 400 --> Sonar
alvast bedankt
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 14-02-2009, 20:50
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Zet bij de bewuste track de "Input Echo" op "on" in Sonar.
Gelukt?

Peter
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 15-02-2009, 13:29
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PM-Studio-Project Bekijk bericht
Zet bij de bewuste track de "Input Echo" op "on" in Sonar.
Gelukt?

Peter
Ja dan hoor ik mezelf met ontzettend veel latency. Is dit niet altijd het geval als je monitored via je software? Hoewel het bij m'n vorige interface goed meeviel zou ik graag de zero latency monitoring van de fireface es testen..
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 15-02-2009, 13:32
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Gebruik de ASIO drivers?
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 16-02-2009, 13:54
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PM-Studio-Project Bekijk bericht
Gebruik de ASIO drivers?
OK, ik kan mezelf nu zonder opmerkbare latency horen in de koptelefoon, maar nu zitk met kliks tijdens het afspelen.. Hoe zat dit weer? Buffersize verhogen? zowel playback als record? alvast bedankt

Laatst gewijzigd door Johnny Nobel; 16-02-2009 om 14:04
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 16-02-2009, 14:14
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Probleem opgelost, buffer size van playback en record met 100 verhoogd en geen kliks meer. thx
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 16-02-2009, 21:07
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Gewoon nieuwsgierig ...
Op hoeveel milliseconden staat de latency nu bij jou?

Peter
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 16-02-2009, 22:29
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PM-Studio-Project Bekijk bericht
Gewoon nieuwsgierig ...
Op hoeveel milliseconden staat de latency nu bij jou?

Peter
Wel , ik zit nu niet meteen in de buurt van m'n setup, maar waar vind ik dit? Dan zoek ik het morgen even op..
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 22-02-2009, 15:21
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 298
Reputatie: Simple is op goeie weg
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Hoi allen,

Zit te overwegen om een nieuwe koop te doen. Nou zit ik te denken aan de Fireface 400. Hoe bevalt deze? Hoe is de latency eigenlijk? Als ik het goed begrijp dan kan je met dit apparaat 8 verschillende sporen tegelijk opnemen, toch? Zijn de pre-amps redelijk? Zit nu met de Tascam us 144 dus ik denk dat ik er wel op vooruit ga, althans hoop ik tenminste.

Groet,

Simple
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 22-02-2009, 16:08
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Fireface 400 monitoring

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Simple Bekijk bericht
Hoi allen,

Zit te overwegen om een nieuwe koop te doen. Nou zit ik te denken aan de Fireface 400. Hoe bevalt deze? Hoe is de latency eigenlijk? Als ik het goed begrijp dan kan je met dit apparaat 8 verschillende sporen tegelijk opnemen, toch? Zijn de pre-amps redelijk? Zit nu met de Tascam us 144 dus ik denk dat ik er wel op vooruit ga, althans hoop ik tenminste.

Groet,

Simple
De FF400 is voor mij echt dag en nacht verschil tegenover voordien. Van latency zou je geen last mogen hebben als alles goed ingesteld is (zero latency) of in werkelijkheid maar een paar miliseconden.. Je hebt 8 analoge ingangen maar je kan dit altijd verder uitbreiden met een andere FF of ADAT apparatuur.Je kan tegelijk opnemen op alle 8 ingangen. Ook de standalone functie kan interessant zijn voor een setup zonder PC. De preamps zijn bij de beste op een interface en das zeker duidelijk hoorbaar, als je zoals ons met een Rhode NT1 zit wordt je mic gelijk de zwakste schakel
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[te koop] RME Fireface 800 adjust Materiaal marktplaats 3 20-01-2009 18:16
Fireface 400 kenners assassino Audio Interfaces en standalone recorders 30 02-12-2008 09:56
Rme Fireface 800 IBV Beginners-forum 3 02-11-2008 21:32
RME Fireface 800 guiser Materiaal marktplaats 1 16-07-2008 15:15
MOTU 828 MK2 of Fireface 400 Marly Audio Interfaces en standalone recorders 9 01-02-2008 09:22


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.