homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Recording Software > Opname (DAW) software / sequencers

Mededelingen

Opname (DAW) software / sequencers Alles over opnamesoftware zoals ondermeer Cubase, Nuendo, Sonar, Logic Studio, Pro Tools, Magix Music Studio, Reaper, Audacity, Adobe Audition, Garageband, Ardour, energyXT, Renoise, Cool Edit, ....

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 26-01-2006, 20:03
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 11
Reputatie: frietkot is op goeie weg
Standaard Cubase SX 3 werkt nie

Hey,

Ik heb een aantal dagen geleden Cubase SX 3 geinstalleerd maar hij wil niet opstarten. Hij blijft hangen alsie yamaha studio manager wil laden.
Weet hier iemand raad mee? Het zou me heel erg helpen want ik heb cubase echt nodig.

-Frietkot
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 26-01-2006, 21:08
Moderator
 
Geregistreerd: Mar 2004
Locatie: De Klinge, BelgiŽ
Berichten: 1,690
Reputatie: bonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstralingbonux heeft een prima uitstraling
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Gekochte of gedownloade software ? Wat heb je van pc en hardware ?


[ Bewerkt door bonux on 26/1/2006 21:11 ]
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 26-01-2006, 21:13
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 11
Reputatie: frietkot is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

tis een gecopieerde versie van de echte, aan de echte heb ik ook meebetaald, bij de echte zit ook dit probleem.
Ik gebruik een dell dimension 4600 met windows xp, p4 2.4 ghz 512mb ram 200gb hd en een creative 5.1 geluidskaart
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 26-01-2006, 22:19
Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 41
Reputatie: IndustrialFreak is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Dan ligt het probleem hoogstwaarschijlijk aan Cubase zelf.
Heb je al eens contact opgenomen met de winkel waar je het gekocht hebt of een kijkje gaan nemen op de website?
Denk dat zij je wel wat wijzer kunnen maken :-)
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 27-01-2006, 13:42
Member
 
Geregistreerd: May 2003
Berichten: 76
Reputatie: polpot is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Is je pc als standard pc geconfigureerd of als acpi? Moet standard zijn.
Waarschijnlijk is er een conflict met de irq poorten,
de soundcard moet haar eigen poort hebben anders heb je conflicten en kan alles vastlopen.Asio drivers ?

Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 27-01-2006, 18:54
Senior Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 888
Reputatie: Bazbaar is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

is misschien wat stom maar heb je de dongle in de USB poort zitten.
No dongle no cubase
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 27-01-2006, 20:15
Junior Member
 
Geregistreerd: Jan 2006
Berichten: 11
Reputatie: frietkot is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

haha ja de dongle zit dr in ja. daar is niks mis mee anders zegtie meteen datie nie werkt.
maar leg ns uit van die irq poorten ofzo, want kweet niks van computer hardware
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 28-01-2006, 15:18
Moderator
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: Borgloon BelgiŽ
Berichten: 11,645
Reputatie: Pixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomstPixie heeft een prachtige toekomst
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Yamaha Studio Manager? Is dit een plugin?
Indien ja, probeer deze plugin eens te verplaatsen en dan te zien op Cubase wel wil opstarten.
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 30-01-2006, 11:19
Member
 
Geregistreerd: May 2003
Berichten: 76
Reputatie: polpot is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Via start naar programma's, dan naar bureau acces., dan naar systeem info. daar kan je heel de configuratie bekijken van de pc, kun je zien wat er op welke poorten toegewezen is.
De geluidskaart moet haar eigen poort(irq) hebben zoniet geeft dat conflicten.
Via configuratiescherm ga je naar systeem , dan naar apparaatbeheer en daar kan je ook al zien of er geen conflicten zijn en hoe de pc geconfigureerd is.
Zie ook dat de soundcard en cubase op de zelfde sample rate zijn ingesteld.
BVB de card op 44.1 en cubase op 48khz geeft direkt problemen.
Moet allebei hetzelfde zijn.

[ Bewerkt door polpot on 30/1/2006 11:20 ]
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 31-01-2006, 15:08
Member
 
Geregistreerd: Aug 2004
Berichten: 58
Reputatie: Pruneau is op goeie weg
Standaard Re: Cubase SX 3 werkt nie

Hiya.

Als je Yamaha Studio Manager hebt, dan gebruik je toch een Yamaha interface, of een Motif ofzo? Welke versie van Studio Manager wil je laden? 2.1.7?

Waarom wil je uberhaupt Studio Manager laten draaien, dat is toch enkel zinvol bij oudere versies van Cubase die geen automatisatie ondersteunen?

Bij het opstarten van Cubase zie je in de flash-screen waar ie mee bezig is. Zie je dat start-screen? Zo ja, wat is het laatste bericht dat je daarin kan lezen? Start hij helemaal op? Zoniet, met welke foutmelding sluit hij af? Wat staat er in de log?

Als hij opgestart is, en je kijkt naar VST connections, welke soundcard is er dan ingesteld?

Ik zou alvast eens terug naar de winkel gaan met die software, kost geld genoeg om er ook wat support op te krijgen, vind ik.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
cubase net geinstalleerd. werkt niet goed stijk016 Beginners-forum 1 29-01-2007 14:38
Hoe werkt de direct out doppie Beginners-forum 3 09-12-2006 14:30
Hoe werkt Fruity Loops ?? Duncan Opname (DAW) software / sequencers 10 25-01-2006 16:09
HELP! rme9636+ada8000 werkt niet! Jark Overige audio hardware 19 29-09-2005 22:45
Headroom - wat is dit? En hoe werkt lowcut? Stradivariusz Overige audio hardware 11 20-05-2004 10:40


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.