homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Zoekertjes > Materiaal marktplaats

Mededelingen

Materiaal marktplaats De plek om spullen die je niet meer gebruikt aan te bieden, of op zoek te gaan naar specifieke apparatuur.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 02-02-2009, 17:53
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard M-audio Firewire 410

Kheb een RME fireface aangekocht en de M-audio interface is nu overbodig..
250 met alles voorzien (drivers, firewirekabel,doos & handleiding) + protools M-powered 7
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 06-02-2009, 12:01
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 15
Reputatie: eco-d is op goeie weg
Standaard Re: M-audio Firewire 410

hey misschien weet jij dit wel , ik heb sins een tijdje een m-audio firewire 410.
Hij werkt goed, heb de software geinstaleerd en er komt geluid uit

Nu heb ik pas een nieuwe mic gekocht, een Rode NT1A.

Heb hem netjes aan de voorkant aangesloten in 1 van de mic ingangen. knopje ingedrukt mic line maar nu komt het :P

Ik kan niet opnemen :S

ik gebruik adobe audition om men lirics te recorden.

Weet je hoe de instellingen moeten staan in de firewire software? of hoe het kan worden opgelost. in adobe heb ik de firewire al geselecteerd dus lijkt me sterk als het daar aan ligt maar goed , HELP me

Thanks vast , greets eco-d
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 06-02-2009, 14:26
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eco-d Bekijk bericht
hey misschien weet jij dit wel , ik heb sins een tijdje een m-audio firewire 410.
Hij werkt goed, heb de software geinstaleerd en er komt geluid uit

Nu heb ik pas een nieuwe mic gekocht, een Rode NT1A.

Heb hem netjes aan de voorkant aangesloten in 1 van de mic ingangen. knopje ingedrukt mic line maar nu komt het :P

Ik kan niet opnemen :S



Thanks vast , greets eco-d
Je moet beide knopjes naast de microfooningang oningedrukt laten, die dienen om de interne routing van de kaart aan te passen voor andere doeleinden, niet voor een micro dus. Je moet zeker zien dat je jouw NT1A hebt aangesloten met een XLR-kabel. En dan wanneer ie aangesloten is, staat er vooraan op de interface helemaal rechtsonderaan in de hoek een knopje : Phantom Power. Wanneer je deze knop indrukt ontvangt je microfoon stroom (48V) en kan je opnemen. Tenminste als je settings goed staan in audition, maar dat zou niet zo moeilijk moeten zijn..

Laatst gewijzigd door Johnny Nobel; 06-02-2009 om 14:37
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 07-02-2009, 14:29
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 15
Reputatie: eco-d is op goeie weg
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Thx ik ga het gelijk uitproberen, tjah ik had de handleiding wel gelezen maar werd er niet duidelijker op

rustik peace eco
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 07-02-2009, 15:40
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 15
Reputatie: eco-d is op goeie weg
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Ik heb het geprobeerd en ik krijg wel singaal, alleen heb ik 1 probleem hij neemt alleen de linker kanaal op :S hoe zet ik die op stereo ??? laat me het weten

bedankt
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 08-02-2009, 15:14
Active Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Wijk bij Duurstede, Nederland
Berichten: 139
Reputatie: Judy is op goeie weg
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Hallo, ik heb ook deze geluidskaart.
Je moet mono opnemen om stereo signaal te krijgen. Dat heb ik ook hier geleerd.
Een microfoon is mono dus vandaar, ergens staat wel de uitleg bij een van mijn eerste posts hier.
Goede aankoop ;-)

groet,
Judy
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 08-02-2009, 16:23
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eco-d Bekijk bericht
Ik heb het geprobeerd en ik krijg wel singaal, alleen heb ik 1 probleem hij neemt alleen de linker kanaal op :S hoe zet ik die op stereo ??? laat me het weten

bedankt
Je moet idd niet in stereo opnemen; selecteer als input iets dat eruit moet zoet als FW analoog 1 L(eft)... Of alle mogelijke afkortingen daarvan, kweet al niemeer hoe het juist werd weergegeven.
grtz
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 09-02-2009, 10:20
Junior Member
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 15
Reputatie: eco-d is op goeie weg
Standaard Re: M-audio Firewire 410

aight thx , zou je misschien dat bericht willen sturen? om mono naar stereo om te zetten dan ben k je heel dank baar

Dan had ik ng 1 vraagje. hoe krijg je het volume harder , want is nu vrij laag :P

thx , rustig
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 09-02-2009, 13:57
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eco-d Bekijk bericht
aight thx , zou je misschien dat bericht willen sturen? om mono naar stereo om te zetten dan ben k je heel dank baar

Dan had ik ng 1 vraagje. hoe krijg je het volume harder , want is nu vrij laag :P

thx , rustig
Zowel het input (signal gain) als het output volume (output signal) kan je op de interface zelf aanpassen met de draaiknopjes, eveneens als op het besturingspaneeltje dat je kan openen op je computer.
Kijk ook es op deze afbeelding, dan weet je missch waar elk knopje voor dient, hoewel dit in de handleiding ook zou moeten staan..
http://midiguy.com/zcart/images/M-Audio/firewire410.jpg

Een bericht over het omzetten van mono naar stereo? Ik weet nergens van..
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 11-02-2009, 00:12
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Turnhout
Berichten: 863
Reputatie: Johnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaaldJohnny Nobel wordt hier goed onthaald
Standaard Re: M-audio Firewire 410

Gaat weg voor 200!
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Firewire audio interface h0odboy Audio Interfaces en standalone recorders 3 24-07-2008 07:09
M-audio 410 firewire drt Materiaal marktplaats 0 01-06-2007 11:10
M-audio pci of firewire? Cyber_MSD Overige audio hardware 2 26-09-2005 10:27
M-Audio Firewire Solo of TASCAM US122 USB Audio Interface ? nastyskillz Overige audio hardware 3 13-08-2005 15:58
Hercules 16/12 FW firewire audio interface Wilbur Overige audio hardware 4 01-02-2005 15:05


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.