homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Basisinformatie (home)recording > Beginners-forum

Mededelingen

Beginners-forum Een vriendelijke plek waar beginnende homerecorders met hun vragen terechtkunnen. Belangrijk! Lees voor je begint te posten onze "verplichte kost" en "veelgestelde vragen" door. Neem ook de tijd om te zoeken of je vraag al niet eerder beantwoord werd. Als je die moeite doet helpen we je graag verder.

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 14:10
Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 76
Reputatie: bluesfanaat@hotmail.com is op goeie weg
Standaard TL audio 5060 preset

Beste mensen,

Ik heb me een TL audio 5060 aangeschaft, kwam vandaag binnen.
Er zit snoer bij om hem aan te sluiten op het electriciteitsnet die ik niet ken: een 3-pin iec connector.
Hoe sluit je dit in godsnaam aan? In de handleiding staat dat de 5060 is internally set for 110=120v 60Hz of 220-240v 50Hz opereation.

Wie o wie kan me helpen.
Alvast dank.


Mvg,

Niels
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 14:58
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Als het deze plug is die u bedoelt:
dan is dat gewoon een engelse stopcontact stekker. Er zijn verloopstukken te koop hier en daar. Maar je kan ook gewoon er een belgische stekkerdraad (zoals die op pc's) op aansluiten.

Het voltage is bepaald door het land van verkoop. Het kan verzet worden, maar dan moet je naar een erkend service centre staat er in de manual.

Europa en Afrika (de delen waar ik kwam toch) is 220v, USA is 110, de rest weet ik zo niet.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 15:48
Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 76
Reputatie: bluesfanaat@hotmail.com is op goeie weg
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Bedankt,
is inderdaad zo'n stekker gelijk de foto.
maar in de manual staat o.a dit voltage 220-240v 50Hz.
Komt dit overeen zoals in Nederland (en waarschijnlijk ook belgie) het geval is?

alvast dank,


Niels
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 18:30
Senior Member
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 756
Reputatie: PJC Venant wordt hier goed onthaald
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Ik heb mij wel eens verbaast over mensen die een electrische kookplaat op het gasnet wilden proberen aan te sluiten maar als ik Niels lees verbaas ik mij nergens meer over.
By the way, Niels , het water uit de kraan is nat hoor , niet vergeten !!!!!!!
Je woont in Nederland of Belgie en je weet niet of we 220 volt of 110 volt hebben ??????????????
Hummmm.......
Ik zou als ik jou was ver van alle electrische apparatuur blijven.
Succes
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 18:45
JB JB is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Dec 2005
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1,777
Reputatie: JB heeft een prima uitstralingJB heeft een prima uitstralingJB heeft een prima uitstralingJB heeft een prima uitstralingJB heeft een prima uitstraling
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Daarmee is deze man niet geholpen.
Ik denk dat de vraag is: 50 of 60Hz?
110-120 Volt, aan een frequentie van 60 Hertz (grofweg: Noord- en Centraal-Amerika, West-Japan)
220-240 Volt, aan een frequentie van 50 Hertz (grofweg: de rest van de wereld)
Dus Europa: 220V en 50Hz.
(PS: Als Nederland met een hoofdletter mag, BelgiŽ liefst ook, danku vriendelijk)

Laatst gewijzigd door JB; 14-01-2009 om 18:47
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 18:47
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,052
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: TL audio 5060 preset

De stekker is inderdaad een Amerikaanse (en niet Engelse want die hebben een bredere versie met dikke lamellen). Je kan uitkijken voor een overgansstukje maar beter is gewoon een andere kabel.
Zit de kabel echt vast aan het apparaat of zit er aan de achterkant een standaard stekker net als bij je computer en kan je dus met een gewone computer voedingskabel (Belkin voedingskabel 1,8 m - Conrad Electronic - Stroomkabels voor computers) het toestel aansluiten. Wel even kijken of de ingangsspanning automatisch wordt gezet (autosensing - dus van 110 V tot 240 V) of dat je een schakelaar moet omzetten. Als er een schakelaar moet omgezet worden, zet die dan op de stand 220 - 240 V.
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 18:47
Member
 
Geregistreerd: Mar 2008
Berichten: 98
Reputatie: taranta is op goeie weg
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Ik ben elektrotechnisch installateur van beroep.
Hier in BelgiŽ zitten zitten we we nog met onze cebec gekeurde stekkers.
Het is verboden om andere in te voeren .
Dus even aankloppen bij verkoper en de juiste stekker vragen.

Patrick
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 14-01-2009, 20:01
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,052
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: TL audio 5060 preset

Het toestel heeft een standaard stopcontact aan de achterzijde waar de huidige Amerikaanse kabel inplugd. Als Niels een CEBEC gekeurde kabel koopt bij de lokale computerboer (of er misschien zelfs nog eentje liggen heeft van een oude computer) moet dat toch in orde zijn qua keuring ??? Natuurlijk niet vergeten de spanning van de voeding na te kijken (zoals al per mijn eerdere post even checken). Ik heb zelf apparaten meegbracht uit de US (een paar jaar ginder gewoond) en de meesten hebben ofwel een schakelbare voeding (de computer en heeft een rode 110 - 220 V switch), zijn zelfschakelend (de laptop en de Tascam had gewoon een andere kabel nodig, de voeding was slim genoeg) of er moest een zekering vervangen worden en een plug omgedraaid (Focusrite Twintrack).
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Uit
Pingbacks are Uit
Refbacks are Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
M-Audio Fast Track Ultra 8R Audio / MIDI interface billybear Audio Interfaces en standalone recorders 17 14-01-2010 08:50
M-Audio ProFire 610 Audio Interface billybear Audio Interfaces en standalone recorders 0 12-09-2008 00:47
Nieuwe audio interface: M-Audio Fast Rack Ultra? freddieknets Audio Interfaces en standalone recorders 3 11-04-2008 09:14
M-Audio Firewire Solo of TASCAM US122 USB Audio Interface ? nastyskillz Overige audio hardware 3 13-08-2005 15:58
audio-kaart : m-audio of edirol? Gazpacho Overige audio hardware 17 23-03-2004 18:42


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.