Los bericht bekijken
 
Oud 07-03-2009, 22:15
Simple Simple is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 298
Reputatie: Simple is op goeie weg
Standaard Re: Betere acoustiek creeeren in de woonkamer? (plaatje)

Eric,

Heb veel rondgelezen over die acoustic panels, de ene zegt maak ze zelf het is simpel. De ander zegt koop ze bij GIK, goed spul. Kijk ik ben maar een simpele homerecorder vandaar mijn naam 'Simple'. Heb ook uit deze topic van jou bepaalde termen geleerd en hoe je met de spiegeltechniek de plek kan vinden waar je die panels plaatst.

Inmiddels heb ik de maten op de site gevonden, stonden onder de engelse vlag.

Transport prijs? Dat vind ik nogal duur als ik op de website een order doe wat volgens hen via de UK gaat, ik kom uit op een groot bedrag (boven de 200,00) dacht dat UK wat goedkoper zijn maar goed.

Ik begrijp dat je mijn vraag niet begrijpt over de GIK Tri traps. Nou kijk, die Tri trap zoals ik het op het plaatje zie is gemaakt om precies in een hoek te plaatsen. Die Tri trap is 120 cm hoog, vanaf de grond tot mijn plafond is 257 cm dat betekent dus om die hele hoek te dekken ik 2 Tri traps op elkaar moet zetten dus 120 cm + 120 cm= 240 cm. Maar dat is best duur. Dus mijn vraag is, stel ik gebruik 1 Tri trap van 120 cm in een hoek, hoe hoog plaats ik die dan? In het midden van een hoek of boven tegen het plafond aan of beneden in een hoek op de grond? Hoop dat mijn vraag nu duidelijker is, lees nu ook dat hoe ik het net geformuleerd heb niet zo geweldig duidelijk was.

Je citeert 2 stukken van me Eric, nah ja daarmee wil ik eigenlijk gewoon zeggen dat ik denk dat veel homerecorders best wel wat willen doen aan de acoustic in hen ruimte om kwalitatief wat stappen vooruit te maken maar ik vind wel dat je als homerecorder realistisch moet zijn in datgene wat mogelijk is. Nou heb ik het even over mezelf, ik wil zang en gitaar opnemen in de woonkamer en tegelijk doe ik daar de knopjes draaien dus ik moet er het beste van maken qua acoustic etc maar ik kan niet verwachten dat ik hetzelfde niveau haal alsof ik een super-studio met aparte ruimtes voor zang, drum, gitaar,engineering etc aan het opnemen.

Eric wat denk jij, een eerlijk advies. Dat spul van GIK is goed lees ik hier en daar maar als ik het zelf maak, kom ik dan een beetje in de buurt? Zie hieronder dit youtube filmpje, heb ergens in een thread gelezen dat jij deze mensen kent.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=iyYUpkpL0gw[/media]

Ik wil dit best maken en als het mij niet lukt, is er wel iemand in mijn familliekring die het wel lukt alleen zijn dit allemaal engelse maten en engelse producten. Bestaat er ook zoiets maar dan in het nederlands, dan weet ik eigenlijk wat ik moet kopen bij een bouwmarkt.

Als je verder nog tips voor me hebt dan hoor ik het graag, maar ik dank je voor de te nemen moeite die je hebt genomen om al mijn punten 1 voor 1 te beantwoorden, bedankt.

Groet,

Simple
Met citaat reageren