Los bericht bekijken
 
Oud 06-03-2009, 13:23
Simple Simple is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Nov 2006
Berichten: 298
Reputatie: Simple is op goeie weg
Standaard Betere acoustiek creeeren in de woonkamer? (plaatje)

Beste forumgenoten,

Heb rondgelezen op het forum maar kan nog steeds niet directe algemene regels vinden die denk ik veel startende homerecorders wel interessant vinden.

Oke, je hebt bijvoorbeeld een vierkant woonkamer gemeubilleerd. Daarin neem je ook acoustische instrumenten op en vocals. Je productionmeubeldesk met pc en apparatuur staat ergens in een hoek of in het midden tegen een muur aan.

De vraag is nu wat zijn zaken die je kan uitvoeren zonder dat je veel moet letten op hoe groot de ruimte is. hoe hoog, waar je bureau staat etc. Als simpele homerecorder die gewoon een wat betere acoustiek geluid wil hebben voor zijn vocals en acoustische gitaar.

1. Ik lees over basstraps in de hoeken van de kamer, is dit iets wat je kan doen wat zowiezo je geluid beter maakt qua acoustiek of kan dit ook resulteren in een slechter geluid als je het zomaar plaatst zonder dat je een meting hebt gedaan?

2. Ook zie ik op verschillende foto's van studio's in de slaapkamer dat ze van die panelen op de muren hebben hangen, bijvoorbeeld 3 panelen naast elkaar aan 1 wand, is dit ook beter voor de acoustiek of verslechtert dit ook het geluid als je het zomaar ophangt zonder dat je de kamermeting in gedachte hebt genomen of de plaatsting van de monitors etc. Wat zijn dit voor panelen en zijn er links hoe je die kan maken?

3. Er wordt geschreven over dat je monitoren voor reduceren van bass geluiden je het best iets erachter kan zetten, zijn dit ook bovengenoemde panelen? Kan ieman vertellen wat je achter je monitors plaatst?

4. En als laatst kan je ook zoiets uitvoeren? Zie bijgevoegde afbeelding, weet eigenlijk niet wat ze hiervoor gebruiken maar had het ergens gezien op een foto wat ik niet meer kan vinden, zat zelf te denken om dat zelf te maken om te gebruiken voor gitaar en zang, maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het (links)? En zit je nou met je gezicht tegen de panelen aan of met je rug naar de panelen toe? Of is punt 1,2 en 3 voldoende of is alles bij elkaar met punt 4 erbij gewoon helemaal goed?

Ik vind dat homerecorders realistisch moeten blijven betreft isolatie en dergelijke, als opneemt in een slaapkamer of woonkamer dan moet je er alles aandoen om het beter te maken maar je moet niet verwachten dat het zo is alsof je in een superstudio zit met een aparte hok voor opnames met duizendeneuro's-super-gemeten-acoustiek en een aparte hok voor controlroom. Vandaar deze thread.

Graag jullie advies, bedankt.

Groet,

Simple
Bijgevoegde miniaturen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  panelen.jpg
Bekeken: 375
Grootte:  8.5 KB
ID: 1878  
Met citaat reageren