Los bericht bekijken
  #5 (permalink)  
Oud 05-10-2008, 15:33
Patatje Patatje is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jan 2007
Locatie: Gent
Berichten: 1,777
Reputatie: Patatje wordt hier goed onthaaldPatatje wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Drum overhead microfoon

Of die micro hier nu afgekraakt wordt of niet, ik heb hem onlangs ingezet uit nieuwsgierigheid bij de opname van een rockband als overhead bij de drums (wel met andere mics op de snare, basdrum etc ...) en hij gaf zeer goed resultaat (wel goed opstellen en zoeken voor het stereobeeld en snare positie) Als men rekent dat die stereocondensator tot 30 Hz in het laag gaat zit dit al redelijk snor als je eens wil opnemen met het minimum zoals ik begrijp uit je posting. Het betreft hier de (je kan er op klikken en naar de url gaan)SUPERLUX E523/D, als het dus zo goedkoop mogelijk moet zijn en toch wat resultaat. Je kan best altijd micro's bijplaatsen voor het beste resultaat maar dit op zich zal al een mooi beeld geven, het best is om de bassroloff dus niet te gebruiken bij de drumopname volgens ik ondervond, het kan natuurlijk, die ligt rond de 250 Hz/ 6dB/oc dacht ik, maar als het de bedoeling is dat je alles mooi hebt dan kan je indien nodig in het muziekprogramma de equalising nog aanpassen.
Geluidsdruk is 126 dB, het is voldoende omdat je toch niet zo heel dicht kan, gezien je rekening moet houden met de X/Y configuratie en de breedte van het drumtoestel. Als je een goede drumkamer hebt is het ook wel belangrijk, dan neemt die gelijk ook wel het ruimtelijke op, bij mij leek het goed mee te vallen toen de mensen uit de band het resultaat hoorden.

Hij kost amper 59 Euro als het toch redelijk moet blijven, die prijs vind je bij Thoman, ik weet echter niet of die elders ook zo gemakkelijk te vinden is.
Heb je geen fanthoom onmiddelijk in de buurt, geen nood ... hij kan op batterijėn ook, dit is tevens misschien dan ook geschikt voor mensen die filmen, een microhouder, speciale stereokabel met twee maal xlr en een windkap is er bij.

Het is maar een idee hé ... maar ik vond het geen kat in een zak indertijd

Patrick.

Laatst gewijzigd door Patatje; 05-10-2008 om 15:43 Reden: Aanvulling.
Met citaat reageren