Los bericht bekijken
  #4 (permalink)  
Oud 21-05-2008, 20:05
PM-Studio-Project PM-Studio-Project is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jul 2004
Locatie: Antwerpen
Berichten: 2,458
Reputatie: PM-Studio-Project wordt hier goed onthaaldPM-Studio-Project wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Cakewalk Sonar home studio 6 / XL

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Geoffrey Bekijk bericht
Hallo allemaal,

ik ben aan het kijken naar een degelijk software programma voor het opnemen van muziek met mijn pc. Ik heb een aantal programma's bekeken en ook op dit forum kwam ik vooral Cubase & Cakewalk Sonar tegen. Echter hebben deze twee softwares ieder nog eens tal van speciale versies waar ik door de bomen het bos niet meer door ben gaan zien. Zo heeft de Sonar de Home Studio 6 & XL editie, maar ook een producers edition. Kan ik uit de voete met één van de home studio edities of ben ik nagenoeg verplicht om voor de producers editie te gaan wil ik niet constant op beperkingen stuiten?

Doel van het programma is het opnemen van o.a. gitaar, synth, piano & zang en het op punt zetten van de sound, al dan niet met de nodige effecten eronder.

Waarom ik niet voor Cubase ga is een vraag die ik hier sowieso voorbij zie komen, en daar kan ik een relatief éénvoudig antwoord op geven. Ik ben nog wat nieuw in het hele digitale gebeuren (op dit vlak althans) en wil eerst even de kat uit de boom kijken. Daarnaast zie ik toch een duidelijk verschil in de interface van beide programma's en in de winkel kwam de Sonar een stukje duidelijker uit. Nugoed, in een winkel heb je natuurlijk ook niet echt de tijd en de ruimte om een programma goed te testen, en ik verkeek me waarschijnlijk gewoon op de vele functies in Cubase die open stonden, maar een eerste indruk doet veel natuurlijk.

De hamvraag van deze topic is dus éénvoudig. Als ik voor Sonar kies, voor welke versie ga ik dan het beste? Ik ben geen prof (lang niet), ben nog vollop aan het leren, maar wil toch degelijk uit de voeten kunnen.

Alvast bedankt!

Geoffrey
Als je voor Sonar kiest, lang geen prof bent & nog volop aan't leren, en toch degelijk uit de voeten wil kunnen .... koop dan Sonar 7 PE en wordt een prof die studiegewijs degelijk uit de voeten gaat kunnen gaan!

Ik wil je een geheimpje verklappen,
Een verschil tussen Cakewalk en Cubase bestaat eigenlijk niet echt, in mijn ogen ...
Gesproken, in de contekst dat je een newbee bent, en wilt instappen met een DAW.

Het zijn uiteindelijk de ervaringen van hun gebruikers geweest die Sonar, Cubase, ... door de jaren heen, op hun huidige software-niveau hebben gebracht.
Daarom denk & bedenk ik steeds weer;
Hoe is het mogelijk dat je iets wil aanschaffen, wat je niet kent?!
Onmogelijk!
Schaf je iets aan dat betrekking heeft met wat je wil gaan doen EN wil kunnen. Daarbij is de tip die Pixie je aanreikt, bijv. Reaper, een godsgeschenk!
Naarmate je kennen, kunnen en eventuele vorderingen, ga je toch, vroeg of laat meer geinteresseerd geraken in die technieken, die bij jou en je setup, het meest voor de hand komen te liggen ...

Het is mede door je eigen ervaringen, dat nieuwe (software) mogelijkheden zich aan jou horizon aanbieden ...

En omgekeerd; Het is niet omdat er fantaschtische DAW-softwareprogramma's te koop zijn, dat jij een nood hebt aan een nog bangelijkere software om een geluid te kunnen vastleggen op een computer.

Daarom heb ik ook enkele vraagjes aan jou!?
Producer in spé?
Speel je zelf een instrument?
Welke software gebruik je vandaag?

'k blijf uiteraard nieuwsgierig!
Met citaat reageren