Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 21-05-2008, 14:16
Geoffrey Geoffrey is offline
Active Member
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 122
Reputatie: Geoffrey is op goeie weg
Standaard Cakewalk Sonar home studio 6 / XL

Hallo allemaal,

ik ben aan het kijken naar een degelijk software programma voor het opnemen van muziek met mijn pc. Ik heb een aantal programma's bekeken en ook op dit forum kwam ik vooral Cubase & Cakewalk Sonar tegen. Echter hebben deze twee softwares ieder nog eens tal van speciale versies waar ik door de bomen het bos niet meer door ben gaan zien. Zo heeft de Sonar de Home Studio 6 & XL editie, maar ook een producers edition. Kan ik uit de voete met één van de home studio edities of ben ik nagenoeg verplicht om voor de producers editie te gaan wil ik niet constant op beperkingen stuiten?

Doel van het programma is het opnemen van o.a. gitaar, synth, piano & zang en het op punt zetten van de sound, al dan niet met de nodige effecten eronder.

Waarom ik niet voor Cubase ga is een vraag die ik hier sowieso voorbij zie komen, en daar kan ik een relatief éénvoudig antwoord op geven. Ik ben nog wat nieuw in het hele digitale gebeuren (op dit vlak althans) en wil eerst even de kat uit de boom kijken. Daarnaast zie ik toch een duidelijk verschil in de interface van beide programma's en in de winkel kwam de Sonar een stukje duidelijker uit. Nugoed, in een winkel heb je natuurlijk ook niet echt de tijd en de ruimte om een programma goed te testen, en ik verkeek me waarschijnlijk gewoon op de vele functies in Cubase die open stonden, maar een eerste indruk doet veel natuurlijk.

De hamvraag van deze topic is dus éénvoudig. Als ik voor Sonar kies, voor welke versie ga ik dan het beste? Ik ben geen prof (lang niet), ben nog vollop aan het leren, maar wil toch degelijk uit de voeten kunnen.

Alvast bedankt!

Geoffrey
Met citaat reageren