Los bericht bekijken
  #9 (permalink)  
Oud 25-03-2008, 19:36
waxx waxx is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: Solid State Logic Matrix Superanalogue Mixer

de 6 en 8 reeks zijn door SSL gemodificeerde 4000, meestal custom voor tv zenders gemaakt en er zijn er inderdaad geen in BelgiŽ. Er zijn hier ook maar een paar 4000's (In Brussel en Namen weet ik er staan, maar dat is het) voor zover ik weet, en een Axiomm digitale in A'pen. Maar de pre's in de 4000, 6000, 8000 en 9000 series consoles zijn allemaal dezelfde Superanalog preamp (designed door SSL, niet door Rupert Neve) die SSL al jaren maakt. Het is enkel in de nieuwere Duality en in sommige (nieuwere) AWS900 dat er andere nieuwere VHD pre's zitten.

Er zijn hier wel wat Neve's en API's in gebruik in verschillende studio's. Maar belgiÍ is redelijk arm aan hi end studios. De SSL waar ik op werkte was ook in Frankrijk.

En Rupert Neve heeft nooit voor SSL gewerkt, het is wel zo dat SSL is opgericht door ex werknemers van het oude Neve in 1969. Rupert Neve werkte wel voor Amek en Focusrite naast zijn eigen 2 firma's (Neve is nu wel verkocht aan AMS, maar Rupert Neve Portico is waar hij nu eigenaar van is, en die zijn designs fabriceert). Het Superanalog design van SSL heeft niets te maken met de Neve toestellen, ze zijn fundamenteel grondig verschillend.
Met citaat reageren