Los bericht bekijken
  #7 (permalink)  
Oud 06-01-2008, 13:39
Martino da bass Martino da bass is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 26
Reputatie: Martino da bass is op goeie weg
Standaard Re: Overstappen naar laptop, graag advies!!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door _-RidDim-_ Bekijk bericht
Hmmz, ik zie niet in waarom je Webrob een laptop van 1700eur aanraad, voor rond de 1000eur kan je al een vaio of een macbook pro kopen.
En die Toneport van line6 is imo niet de beste optie voor zijn geld, een MOTU 8pre of iets in die trend zal beter zijn, zowale qua kwaliteit als uitbreidbaarheid (adat!!).
Op de software kan je altijd besparen door voor Reaper te gaan ipv Cubase (hoewel ik zelf een verwoed Cubase 4.1 gebruiker ben, kan ik weinig fouts zeggen over het bijna-freeware Reaper).

Over die desktop ben ik het 110% eens, een laptop is nu eenmaal duur, niet performant, klein en onhandig tov een desktop. Dus neem enkel een laptop indien je echt van plan bent om die constant heen en weer te nemen.

@Martino: flirt niet té dicht met de forumregels met die laatste zin...

Pzz
@ RidDim, het was niet mijn bedoeling dit te doen evenals niet de bedoeling dat ik mijn set-up aanraadde, ik wou hem gewoon aantonen dat via laptops het duur kan zijn, en als je low budget bent beter desktops neemt, over audio interfaces en software kun je mateloos discussiëren, das een kwestie van smaak..

@ Webrob, de configuratie die je daar beschrijft is zeker ok, vista vs xp, vista is jonger en heeft dus nog wat kinderfoutjes, maar ik draai op vista, en dit heeft geen invloed nog op software voor op te nemen, nog naar het installeren van je audio interfaces etc... maar dan ben ik ook nog niet zo'n vergevordere dat ik alles weet, ik zet gewoon mijn bevindingen even op een rijtje...

Laatst gewijzigd door Martino da bass; 06-01-2008 om 13:44
Met citaat reageren