Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 08-03-2018, 13:04
manugeeroms manugeeroms is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: May 2016
Berichten: 11
Reputatie: manugeeroms is op goeie weg
Standaard Neumann m149 tube microfoon te koop

Neumann M149 Microphone
Prijs 3250 euro
Door negen verschillende polar karakteristieken kan de M 149 Tube voor zeer uiteenlopende akoestische opname-situaties aangepast worden. Zoals zijn voorgangers is hij bijzonder geschikt voor spraak en stem. Dit is niet alleen vanwege de capsule, maar ook door de extreem lage body-noise levens van zijn moderne circuits.

De M 149 Tube wordt van de zijkant besproken. Zijn voorkant wordt aangegeven door een fabrikant-markering en een polar karakteristiek schakelaar. Onder de capsule zorgt een kegel voor de verspreiding van het geluid over de bovenste half-ruimte, zodat er geen storend interferentie met de directe geluids-delen. Ter bescherming tegen body-noise-transmissie is de capsule elastisch gemonteerd. De capsule word door de grote microfoon korf van de M 49 omringt, die nu akoestisch meer open en dus neutraler is.

Er zijn negen karakteristieken: omni, brede cardioid, cardioid, hyper-cardioid en figuur acht met elk een tussenpositie in.

In tegenstelling tot andere tube-microfoons word bij de M 149 Tube een speciaal geselecteerde Tube (Triode) met de modernste cicruit-techniek gecombineert. Het doel van de ontwikkeling was om de bijzondere transmissie-eigenschappen van een tube te benutten en het hiermee versterkte capsule-signaal gecontroleerd, onvervalst en feedback-vrij naar de microfoon uitgang te brengen. Daarom word de, bij tube-microfoons gebruikelijke, output-transformator niet gebruikt. In plaats daarvan word een ge´ntegreerde versterker met zeer lage distortions (THD <0.002% at ▒ 10 V), zeer lage ruis-spanning en hoge stroom capaciteit gebruikt, die zeer geschikt is voor audio signalen. Dus is de Tube volledig van de microfoonuitgang ontkoppeld en word met zijn typische karakteristieken tot zeer hoge niveus voor de input-signaal-processing gebruikt. Vanwege de hoge output-current-capaciteit zijn voor de M 149 Tube kabellengtes tot en met 300 meter geschikt, zonder dat er moet worden ingeleverd op signaal kwaliteit. De Tube versterkt de capsulespanning met circa 10 dB en elimineert daarmee invloeden van nabijgelegen aangesloten elektronica. Desondanks word een zeer hoog dynamisch bereik behaald, omdat een peak-output stroom van ▒ 10V beschikbaar is bij 20 mA. Het ideale operatie-punt (anode-stroom, hitte spanning) van de tube word gedurende zijn gehele levensduur gestabiliseert. De in de microfoonkabel ontstane spanning wordt door een sensorlijding gedetecteerd en gecompenseerd. De verhitting van de tube gebeurt geleidelijk om een lange levensduur te garanderen.

Op de achterkant van de microfoon bevindt zich een extra slide-switch. Deze bedient een high-pass filter wiens cut-off frequentie (3 dB) in stappen van een half octaaf tussen 20 Hz en 160 Hz geschakeld kan worden. Dit maakt het mogelijk storingen van air-conditioning systemen of impact geluiden zeer nauwkeurig uit te mixen. Bovendien kan bijvoorbeeld het volume van de een stem met gebruikt van het Proximity-effect flexibel gedimensioneerd worden.

De M 149 Tube word via een 8-dradige kabel van zijn speciale-voeding (N 149) gevoed. Aan die uitgang ligt het microfoonsignaal op een 3-polige XLR-stekkerverbinding. De microfoon word als set samen met de 8-polige microfoonkabel, de stroomvoorziening N 149 en de elastische ophanging EA 170 gelever

Laatst gewijzigd door manugeeroms; 08-03-2018 om 13:10
Met citaat reageren