Los bericht bekijken
  #4 (permalink)  
Oud 04-03-2018, 21:06
bert stoltenborg bert stoltenborg is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Locatie: Aalten, Achterhoek
Berichten: 3,457
Reputatie: bert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerdbert stoltenborg wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Ruw db advies geisoleerde garage aan huis (nieuwbouw, spouwmuren)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door _se_bas Bekijk bericht
Dank voor je reactie Bert.

Samengevat: Bij mijn buren is het geluid ca. 30 db gedrukt op de gevel / in de tuin, waarna hun eigen gevel nog minstens 20db drukt om minimaal 50db vermindering te geven voor het in hun huis is.

Online zie ik (oa hier: https://www.youtube.com/watch?v-ZPW5Zk4kgQA) dat een drumstel gemiddeld niet veel meer dan 100-105db veroorzaakt.

Bij mijn buren is het geluid dan rond de 50db in huis, uitgaande van mijn harde herrie van 100-105db. Gegeven dat ik van plan ben ca eens per maand overdag in het weekend een herrie van 100-105db te produceren, zou dat niet problematisch moeten zijn denk ik, zeker nadat ik dat van te voren goed aangeef en een goede relatie heb.

Dan heb ik nog twee vragen:
- is het geluid bij mijn buren die aan de andere kant van mijn 2onder1kap wonen (dus in hetzelfde pand) harder, of vergelijkbaar met dat van de andere buren? Als er verschil is wat is dat dan ongeveer?
- zijn er nog maatregelen die ik kan nemen in het kiezen van vloer, wandbekleding, plafondafwerking en dergelijke (zonder nieuwe voorbouwconstructies die mijn ruimte verkleinen) die nog een beperkte extra reductie geven?

Veel dank.
Een gevel reduceert een dB of 20, maar dat is omgevingsgeluid. Muziekgeluid met veel laag wordt misschien wel 10 dB minder gereduceerd.

Een jazzdrummer die met brushes speelt gaat veel minder hard dan een rockdrummer met een gehoorprobleem of met dopjes in. Maar mijn ervaring die helaas richting de 30 jaar gaat geeft toch echt hogere waarden qua gemiddelde geluidsniveaus, die ook de laatste jaren nog zijn toegenomen vanwege minder gedempt geluid/alles mot steeds hard'r .

Maar als je goed met de buren kunt zal meester Visser niet snel langskomen.

Naar de andere kant is veel ingewikkelder, dat heeft met flankerende geluidsoverdracht te maken en dat kun je niet makkelijk inschatten. Maar ik heb als credo: in een rijtjeshuis kun je niet drummen.

Mijn zwager oefende bestoeter op zolder en de buurman twee huizen verderop was drummer en oefende ook op zolder, in rijtjeshuizen in een woonwijk, en dat ging prima. Allemaal jonge mensen in de buurt die elkaar wat gunden. Dan kan veel, als mensen sjagerijnig worden op elkaar kan niets meer.
Met citaat reageren