Los bericht bekijken
  #3 (permalink)  
Oud 04-03-2018, 20:36
_se_bas _se_bas is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: Mar 2018
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Berichten: 4
Reputatie: _se_bas is op goeie weg
Standaard Re: Ruw db advies geisoleerde garage aan huis (nieuwbouw, spouwmuren)

Dank voor je reactie Bert.

Samengevat: Bij mijn buren is het geluid ca. 30 db gedrukt op de gevel / in de tuin, waarna hun eigen gevel nog minstens 20db drukt om minimaal 50db vermindering te geven voor het in hun huis is.

Online zie ik (oa hier: https://www.youtube.com/watch?v-ZPW5Zk4kgQA) dat een drumstel gemiddeld niet veel meer dan 100-105db veroorzaakt.

Bij mijn buren is het geluid dan rond de 50db in huis, uitgaande van mijn harde herrie van 100-105db. Gegeven dat ik van plan ben ca eens per maand overdag in het weekend een herrie van 100-105db te produceren, zou dat niet problematisch moeten zijn denk ik, zeker nadat ik dat van te voren goed aangeef en een goede relatie heb.

Dan heb ik nog twee vragen:
- is het geluid bij mijn buren die aan de andere kant van mijn 2onder1kap wonen (dus in hetzelfde pand) harder, of vergelijkbaar met dat van de andere buren? Als er verschil is wat is dat dan ongeveer?
- zijn er nog maatregelen die ik kan nemen in het kiezen van vloer, wandbekleding, plafondafwerking en dergelijke (zonder nieuwe voorbouwconstructies die mijn ruimte verkleinen) die nog een beperkte extra reductie geven?

Veel dank.
Met citaat reageren