Discussie: Hoor de verschillen
Los bericht bekijken
  #9 (permalink)  
Oud 03-03-2018, 10:25
bsp bsp is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Aug 2016
Locatie: NL
Berichten: 482
Reputatie: bsp is op goeie weg
Standaard Re: Hoor de verschillen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bert stoltenborg Bekijk bericht
Natuurlijk zijn die mensen niet zot.
Ik kan op mijn Omega Planet Ocean of IWC ook beter zien hoe laat het is dan op mijn Casio.
Tjah. Met een eendje kom je ook op dezelfde lokatie aan als in een vayron.

Als je er wat dieper over na gaat denken wordt het zelfs een zwaar baud standpunt.
"Je hoort het verschil toch niet" roept iedereen altijd. Maar ondertussen wordt gelijktijdig altijd de duurste gear met de hoogste specificaties en de meeste lampjes aangeraden ".. want de rest is bocht".
Erg tegenstrijdige standpunten waardoor je je af gaat vragen of de hardst roepende reviewers en adviseurs wel echt weten waar ze over praten. Leuk al die statistiekjes en dure vaktermen, waar je niets aan hebt als ze ze niet begrijpen.
Het lijkt wel een hoop kuddegedrag en pauwengepronk.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bsp Bekijk bericht
"ik heb een hoge kwaliteit flac gemaakt van die mp3 en afgespeeld op mijn dure apparatuur met hoge specificaties en heel veel knipperende lampjes, maar ik hoor het verschil niet hoor".
Ach, zulke uitspraken komen zo lekker interessant over. Al zooo vaak gehoord en gelezen. En het meest verbazende is dat de uitspraken en wie ze uitspreken vaak nog serieus genomen worden ook.

Is trouwens al nooit anders geweest. Mijn zelf samengestelde 150w setje van onbekendere merken in de auto deed mijn spiegels en carrosserie harder trillen dan al die 300w pioneer en kenwood sets die iedereen moest hebben en ook had om er bij te horen. Konden ze niet hebben als ik ze compleet weg blies met ook nog eens haarzuiver geluid.
Toen bose accoustimas net uit was en iedereen er zijn rekening voor leeg trok ook eens zo'n set nagebouwd (kwart van de prijs). Maar dan niet met één (1, uno, one, ein, un) kleinvel basspeakertje van 35 watt, maar met twee gespiegelde fysiek gekoppelde basspeakers van 2x80w (echt wattage) met voldoende vel en hoge kwaliteit tweeters in de satelieten die wel goed gefiltert waren. Hopaaa, weer wat bose accoustimas bezitters zwaar over de zeik want "hoe kan dat??".
En de twee keer 100w drieweg speakers in mijn huiskamer verbazen ook nog steeds regelmatig die 200+ watt plastic HT bezitters.
Mijn studio durf ik niet eens te specificeren, want die is zo goedkoop en toch van prima kwaliteit dat ook dan wat mensen over de emmer zullen gaan (en soms ook al gegaan zijn).
Kwaliteit zit niet zozeer alleen in (dure) merken en veel lampjes. Correct toepassen is veel belangrijker!

Dat "ik heb de meeste lampjes van het duurste merk" gedoe zal nooit veranderen. Meestal mag je andermans gear aanbidden, maar als jouw spul wat beter presteert zijn ze over de zeik. Mag, prima, ieder zijn ding, ik het mijne. Maar wel vreemd eigenlijk. En bezit van populaire merken wil nog niet zeggen dat hun visie, "kennis" en ervaring daardoor de juiste is.
Dus wie niet geloofd in die hogere kwaliteiten in geluid is welkom om te komen luisteren (en dan heb ik niet eens zulke dure hoogwaardige spullen waar het nog beter op te horen is. Ik heb niet veel om flink mee te pronken maar kan het kwaliteitsverschil wel laten horen ).

Laatst gewijzigd door bsp; 03-03-2018 om 11:13
Met citaat reageren