Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 14-02-2018, 11:04
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Cubase 9.0 : vst's blijven actief in muted tracks

Korte schets : projectje met 4 tracks. Voor de export van bepaalde nummers heb ik track 1&2 nodig , bij andere nummers enkel track 3&4.
Op track 3&4 zit een vst met noise reductie (Izotope RX).

Bij ieder nummer heb ik telkens op de tijdslijn de tracks gemuted die ik niet nodig heb. In Cubase heb ik ook aangevinkt dat de muted tracks moeten gezien worden als 'deleted' tracks.

Ik stel vast dat het exporteren van de nummers die track 1&2 gebruiken zeer traag gebeurt. Dat is te wijten aan de noise reductie vst op track 3&4. Maar die gebruik ik dus niet bij het exporteren van nummers die enkel track 1&2 gebruiken.

Als ik op dat momenten die VST uitzet gaat het exporteren wel een stuk vlugger.
Zie ik iets over het hoofd in de preferences in Cubase of is daar niks aan te doen.

Ik kan natuurlijk met automation die VST aan en uit zetten op de tijdslijn. Maar da's dan weer extra werk. Ik meende nochtans dat in de vorige versies van Cubase de vst's niet actief waren wanneer je de tracks in 'mute' zet.

Laatst gewijzigd door PCDJHENK; 14-02-2018 om 11:07
Met citaat reageren