Los bericht bekijken
  #4 (permalink)  
Oud 05-02-2018, 16:07
countcobolt countcobolt is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 330
Reputatie: countcobolt wordt hier goed onthaald
Standaard Re: REW + Behringer FBQ2496 + ECM8000 pogingen...

Hoihoi

even een korte status update. Op dit moment heb ik een redelijk vlakke meting in mijn studio. Wat heb ik dus allemaal gedaan? Kwestie dat anderen dit mss ook kunnen gebruiken in de toekomst:

1. De afregelingen op de ADAM aangepast. Let op dit vergt veel tijd. Het is telkens de ARC2 laten meten, aanpassen en opnieuw meten.

2. REW voor andere metingen. Let op hier heb ik heel veel tijd verloren. Meet niet op 1 plek maar ook op de 7 plekken die je gebruikt voor ARC2. (Ik heb letterlijk tape op de vloer staan). Ik heb dus 7 keer elk kanaal gemeten. Van uit die metingen dan een average genomen.

3. In REW een EQ gemaakt die werkt op de FBQ2496. Deze metingen manueel ingegeven. Let op: Het heeft geen nut om verschillende heel kleine aanpassingen in te voeren. Na lange gesprekken op AVNirvana bleek dat je er met een stuk of 7 komt. Op de average kom ik op 6 filters links en 7 rechts.

Waar staan we nu ?
Wel, ARC2 doet nog steeds wat aanpassingen. Ik vermoed dat de ARC2 microfoon niet exact flat is , wat voor een afwijking zorgt in REW. Ik heb niet hermeten met mijn Behringer microfoon. Wat ik nu ga doen is mijn zogenaamd vlakke meting mergen met de meting uit ARC2 (letterlijk manueel lezen en aanpassen.) Ik ga dan een EQ opstellen gebaseerd om wat ARC2 zet. Dan terug de EQ aanpassen. Ik hoop dat ik nadien tot een situatie kom waarbij ARC2 nog amper aanpassingen moet maken. Als dat lukt kan ik deze plugin deactiveren.

Ik hou jullie op de hoogte
Met citaat reageren