Discussie: Nieuwe PC kopen
Los bericht bekijken
  #17 (permalink)  
Oud 02-02-2018, 22:11
arnomusicman arnomusicman is offline
Member
 
Geregistreerd: Jan 2018
Locatie: Zevenaar, Nederland
Berichten: 50
Reputatie: arnomusicman is op goeie weg
Standaard Re: Nieuwe PC kopen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyrano Bekijk bericht
Verder moet je ook kijken naar het tool dat je gebruikt om de belasting te bekijken. In REAPER zit dat ingebouwd en is te vertrouwen voor audio. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de Windows en OSX ingebouwde tools daar niet echt bruikbaar voor zijn. Apple's Activity Monitor, bv. geeft een heel verkeerd beeld omdat AU plugins niet apart gerapporteerd worden, maar meegeteld in het DAW verbruik. Hetzelfde probleem stelt zich met latency meting. Voor servers, waar het niet om audio latency gaat, is er nog maar heel recent een metriek voor ontwikkeld en daar heet het "Inter proces jitter".
De performance meter van Cubase en die van Windows komen perfect overeen als de computer niet op hyper-thread staat. Als hij op hyper-thread staat geeft hij bij mij de helft van de belasting die de performance meter in Cubase aangeeft. Met hyper-thread lijkt Cubase dus niet zo goed om te kunnen gaan.

Bij WaveLab wederom heb ik wel veel performance verschil. Bijvoorbeeld bij het rippen van een CD doet hij een track per core tegelijk. Ook met hyper-thread cores. Dus als ik hem met alle cores behalve 2 laat rippen (dan heb ik nog wat power over om bv gelijktijdig muziek af te spelen), ript hij dus 10 tracks tegelijkertijd. Terwijl dat er zonder hyper-thread maar 5 zouden zijn.
Met citaat reageren