Discussie: Nieuwe PC kopen
Los bericht bekijken
  #15 (permalink)  
Oud 02-02-2018, 18:39
cyrano cyrano is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2010
Berichten: 5,042
Reputatie: cyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerdcyrano wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Nieuwe PC kopen

Bitwig zijn de developers van Sonar die voor zichzelf begonnen zijn, dacht ik?

Het kan zijn dat dat beter is. Dan is dat ook doordat het een recent en relatief eenvoudig DAW is.

Mijn observaties komen van REAPER. En dat is meer een development environment om je eigen DAW mee te maken. Daardoor zijn een aantal zaken structureel simpel gehouden. Je kan bv. andere DAW's koppelen via de API (en op elvendertig andere manieren). En om dat te doen kan je minder goed verdelen.

Maar ik heb geen idee hoe dat bv. zit met SADIE, een DAW helemaal in assembler gemaakt, dat door z'n gebruikers altijd geroemd wordt om z'n efficiŽntie. Wat ik lees over Cubase, lijkt in ieder geval de observaties van REAPER te bevestigen.

Verder moet je ook kijken naar het tool dat je gebruikt om de belasting te bekijken. In REAPER zit dat ingebouwd en is te vertrouwen voor audio. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de Windows en OSX ingebouwde tools daar niet echt bruikbaar voor zijn. Apple's Activity Monitor, bv. geeft een heel verkeerd beeld omdat AU plugins niet apart gerapporteerd worden, maar meegeteld in het DAW verbruik. Hetzelfde probleem stelt zich met latency meting. Voor servers, waar het niet om audio latency gaat, is er nog maar heel recent een metriek voor ontwikkeld en daar heet het "Inter proces jitter".
Met citaat reageren