Los bericht bekijken
 
Oud 06-01-2018, 21:04
Radix Radix is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2009
Locatie: Noord-Brabant oost
Berichten: 2,455
Reputatie: Radix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Arrangeren In Logic 9 Beter Voorzien Dan In Logic 8

bes/ dibemol ?
Bes is een Nederlandse toonhoogtebenaming, daar hoort eigenlijk nog de octaafhoogte bij (eengestreept, tweegestreept, klein, groot, contra, e.d.)
Dibemol (?) staat dat voor ti bemol, de verlaging van ti (do,re,mi,fa,sol,la,ti)?

Ieder zijn smaak. Ik vind de Nederlandse (Noord-Nederlandse, want in Maastricht gebruiken ze geloof ik Belgische notatie) toch handiger: do, re, mi, fa, sol, la, ti voor de relatieve toonhoogte, de functie in de toonladder; en c, d, e, f, g, a, b voor de absolute toonhoogte.

en... eh, "in geven" ? als ik "ingeven" lees dan snap ik het beter. We wonen niet in Engeland.

De "piano roll" en "score" panelen in Logic Express 8 vind ik ook onhandig. Zo verandert hij de notatie van de vorige noot afhankelijk van hoe dicht je de volgende toevoegt. En dan nog moet je regelmatig checken of de duur op de pianorol wel klopt. Het automatisme van vlaggenstokjes maakt het onmogelijk om een partituur over te typen en hetzelfde te krijgen.

Ondanks de duizenden knopjes van de toongeneratoren en het in principe keurige geluid wordt de dynamiek te schokkerig. De klank en luidheid van een piano verandert niet mooi vloeiend.

MuseScore is best een leuk programma (zeker voor gratis software)

Ik ben uit koppigheid zelf begonnen een programma voor muziek te maken. Dat is veel werk, en een stuk lastiger dan ik gehoopt had. Voordeel is wel dat ik er veel van leer, en - als het lukt - ik zelf dingen naar smaak kan toevoegen. Een leuk uitgangspunt: de muziek moet geheel ingegeven kunnen worden met een eenvoudige teksteditor op een willekeurige computer.
Ik heb op dit moment een versie werkend die meerstemmige muziek met een acceptabele klank kan weergeven. (verwerking circa 20 seconde voor een meerstemmig liedje van 2 minuten)
Met citaat reageren