Los bericht bekijken
  #12 (permalink)  
Oud 06-01-2018, 19:57
Radix Radix is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2009
Locatie: Noord-Brabant oost
Berichten: 2,455
Reputatie: Radix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Omni capsules voor Rode NT5

een paar overwegingen:
- Rode levert geen modulair systeem. Je verwisselt de onbeschermde kop, en niet zoals bij Schoeps, DPA en Neumann een robuuste verbinding daarachter. Let erop dat je geen vuil of vocht in de kop laat komen. En houdt er rekening mee dat de schroefdraad gemakkelijk beschadigt.
- Jammer dat je de Rode niet als omni compleet kunt kopen, en ook niet gepaard.
- (niet helemaal netjes) Je kunt meerdere omni-koppen bestellen, zelf paren en de rest terugsturen. Het paren is niet zo moeilijk. Je draait wat testsignalen af en neemt tegelijk het resultaat op, waarbij je de microfoon op 20 cm voor de luidspreker zet. Dat herhaal je op precies dezelfde plaats met de andere koppen. Beluister ieder tweetal waarbij je de signalen van elkaar aftrekt (fase omkeren van een). Die waar je het minste geluid overhoudt is het beste gepaard.
- De Line-Audio omni is een 10 mm elektreet. De Rode's zijn schat ik 16 mm met fantoomspanning op membraan (ik geloof zonder regenerator)

P.S. Een niertje heeft laagafval vanaf circa 50 Hz. Door het nabijheidseffect is de karakteristiek meestal weer vlak bij een afstand van 30 cm. Echter op die afstand is er al behoorlijk wat kamerakoestiek te horen, zeker bij een omni, vandaar mijn advies 20 cm. Een alternatief is om de eerste circa 30 ms geluid van een impuls te gebruiken, daar waar de eerste reflecties nog niet terug zijn.
Een omni is qua werking anders dan een niertje. Je kunt ze dus niet paren, anders dan op je eigen smaak.
Met citaat reageren