Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 30-12-2017, 17:20
countcobolt countcobolt is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Mar 2007
Berichten: 330
Reputatie: countcobolt wordt hier goed onthaald
Standaard REW + Behringer FBQ2496 + ECM8000 pogingen...

Oioi hier een lang verhaal maar beetje ingekort. Net 4 uur in mijn studio gezeten en gepoogd om met REW metingen uit te voeren en die EQ aanpassingen naar een Behringer FBQ2496 te sturen. De metingen gebeuren met een ECM8000 behanger microfoon.

Echter na letterlijk 100 pogingen komt de klank niet goed. Ik heb bij het begin de regelingen achteraan mijn Adam A7X allemaal op 0 gezet. Aan de voorkant Staat de DB ook op 0. Ik heb een soundcard calibratie gedaan van mijn Scarlett 18i20. Tot zover lijkt het nog ok.

In mijn laatste poging kom ik het volgende tegen:
Ik heb een meting Pre gedaan en daarin aangepast. Dan doe ik met dezelfde microfoon op dezelfde locatie een nieuwe meting. Echter wat REW als predicted zet komt totaal niet overeen. Nu ben ik dus bezig geweest met telkens de FBQ beetje bij beetje aan te passen en dan opnieuw te meten. Na ongeveer een 7-tal metingen krijg ik een redelijk vlakke meting. Alles lijk ok tot... ik muziek begin te luisteren. Het high is zo scherp dat ik bijna pijn aan mijn oren krijg.

Nu nog niet gedaan maar als ik met ARC2 en bijgepaste microfoon een eerdere poging meeste , dan kreeg ik daar te zien dat mijn High inderdaad te hoog staan en mijn low ook. De resultaten van ARC2 en REW komen geen meter overeen.

Iemand die dit verhaal herkent? Tips? Zaken die jullie zien die ik mis? Ik kan morgen mijn meetresultaten posten (op dit moment uit de studio weggegaan omdat ik het even niet meer zag zitten)

grtz
C2
Met citaat reageren