Discussie: Home recording pc
Los bericht bekijken
  #11 (permalink)  
Oud 08-02-2017, 22:00
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Home recording pc

Het moederbord van mijn pc sneuvelde enkele maanden geleden. De pc was zo'n 4jaar oud. Ik heb mij een nieuw moederbord en nieuwe AMD processor aangeschaft. Ik gebruik de pc voor video en audio en heb absoluut geen problemen met de externe hardware die ik erop aansluit. Echt een rappe pc en absoluut stil.

Ik ben altijd een Intel fan geweest en had wel twijfels om over te stappen naar AMD. Maar voor eenzelfde prijs biedt AMD toch meer processor werkkracht. Dit is dus mijn eerste AMD-pc. Videobewerkingen en bauncen gaat zeer vlot. Ik hoef ook niet het onderste uit de kan te halen. Daarom heb ik niet alles vernieuwd omdat dit ook geen gigantische meerprestaties zou opleveren.

Processor:
https://www.amazon.de/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

Super stille koeler voor de processor:
https://www.amazon.de/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

Moederbord:
https://www.amazon.de/gp/product/B01...?ie=UTF8&psc=1

M2.0 SSD 512GB harde schijf
https://www.afuture.nl/product/53747...o-nvme-m.2-ssd

Grafische kaart heb ik herbruikt. Het is zeker niet meer de rapste maar voldoet nog altijd prima voor mijn applicaties:
ATI Radeon

Geheugen herbruikt: 16GB
Dominator® with DHX Pro Connector

Voeding herbruikt:

https://www.codima.be/onderdelen/voe...m-700w-atx-psu

Ik zou sowieso kijken dat het moederbord nog een paar usb 2.0 poorten heeft. Bepaalde 'oudere' interfaces werken niet altijd perfect met usb 3.0.
Of je kan een kaartje met wat usb 2.0 poorten inpluggen in de uitbreidingssloten op 't moederbord.

Voor audio opnames en bewerkingen is deze pc wat overkill. Maar daardoor kan alles zijn werk doen op een laag pitje. Alle ventilatoren (processor, grafische kaart en voeding) draaien op hun laagste snelheid. Je kan de pc nauwelijks horen. Een klassieke harde schijf maakt meer lawaai. Enkel bij het bouncen van de audio of renderen van video gaat alles wel wat op hoger toerental draaien. Maar op dat moment ben je ook niet aan 't luisteren....


.

Laatst gewijzigd door PCDJHENK; 08-02-2017 om 22:31
Met citaat reageren