Los bericht bekijken
  #17 (permalink)  
Oud 26-08-2016, 16:36
Radix Radix is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2009
Locatie: Noord-Brabant oost
Berichten: 2,455
Reputatie: Radix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatieRadix heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: EWS88 MT*- Terratec instaleren op windows 7 kan dit

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Music Meister Bekijk bericht
er zit een speciale kabel bij die ook altijd voor geluidsopname gebruikt is groet hendrik
Dat is niet wat ik bedoel. Ik weet niet eens of ze te koop zijn. Wat ik bedoel is een afwijkende soldering:
TRS (mixer kant) naar TS, TRS, of cinch (opname kant). Het snoer bevat 1 ader en afscherming. De ader zit aan de mixer kant aan zowel de T (top) als de R (ring) en de afscherming natuurlijk aan de S (schacht).

Als je een TRS in een INSERT steekt dan verbreekt deze de interne verbinding. Via de T (top) tap je signaal af (SEND), dat je na bewerking via de R (ring) weer teruggeeft (RETURN). Maar je wil niet bewerken, dus verbind je T en R in de stekker al.
Steek je een TS half in een INSERT, dan aait hij langs het het verend kontakt. De verbinding wordt niet verbroken, maar het veertje duwt de stekker weer naar buiten. Het snoer aanraken .... opname kapot.

Let wel. Zo'n speciale kabel is niet voor iets anders te gebruiken. Hij veroorzaakt kortsluiting in een direct-out o.i.d.
Met citaat reageren