Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 20-01-2016, 15:17
Jaro Jaro is offline
Member
 
Geregistreerd: Oct 2011
Berichten: 45
Reputatie: Jaro is op goeie weg
Standaard Compacte set-up garage advies

Op het forum heb ik al erg veel relevante info gevonden die mijn passie tot een hoger niveau hebben gebracht. Hopelijk kunnen jullie me op dit vlak helpen de juiste keuzes te maken voor de nieuwe studio.
Als gepassioneerd muzikant ga ik mijn huidige studio set up verplaatsen naar mijn geďsoleerde garage. In de garage kan ik herrie maken terwijl niemand er last van heeft (mijn focus ligt daarom ook op de akoestiek en niet op isolatie). Ik gebruik de ruimte semiprofessioneel.

Omschrijving ruimte:
Geďsoleerde garage met daarin een tussenwand van ytong 70mm.
Afwerking stucwerk, aan linkerzijde 2 hardhouten deuren. Vloer, cementdekvloer (ben ik van plan af te werken met coating en daaroverheen een tapijt). Plafons hoogte 260 cm.
Zie de foto voor verdere toelichting en afmeting.Akoestiek
Ik ben in het bezit van de volgende Auralex panelen. Daar wil ik een start mee maken om de akoestiek van de ruimte te verbeteren: [LIST]
- 5 panelen (100x50) - ieder paneel heeft 2 wedgies 2” (50x50), zie foto
- 4 panelen (100x50) - ieder paneel heeft 6x type DST 114 foam panelen kleur burgundi en 2x Diffusors type Sound Tile Reflector DSTR, zie foto
- 2 Basstraps ( 100x40x40) MegaLenRD
- 1 Basstrap van SoundAccoustics (100x40x40)

Op welke locatie (zijwanden, wand achter monitor speakers, plafond) adviseren jullie de verschillende panelen en in welke hoeken de bass traps?
(Ik zat zelf te denken aan de panelen met wedgies aan de zijkanten, de overige panelen 2 achter monitors en 2 aan plafond, de basstrap in de hoeken achter de luisterposities)

Monitor
Ik ben in het bezit van een set KRK’s RP8 maar die gaan vanavond de deur uit. Ik zoek een beter set compacte monitor speakers die ik dicht bij de muur kan plaatsen en geschikt zijn voor deze kleine ruimte. Stijl muziek die ik produceer Deep house/ Indie (er moet dus wel wat laag inzitten ;-)). Welke types hebben jullie positieve ervaring mee binnen zo’n compacte ruimte?

Alvast bedankt voor jullie adviezen /tips.
Met citaat reageren