Los bericht bekijken
  #8 (permalink)  
Oud 26-11-2013, 08:35
wil72810 wil72810 is offline
Moderator
 
Geregistreerd: Jul 2008
Locatie: Willebroek (B) ... yeah!
Berichten: 4,052
Reputatie: wil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerdwil72810 wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Advies gevraagd: telefonische interviews opnemen

Uit mijn radioverleden weet ik nog hoe moeilijk het is om zonder gespecialiseerde apparatuur goede telefooninterviews te doen.
Je kan met een toestel als dit (Dateq TH-2 Telephone Hybride - Broadcast Partners) aan de slag, samen met een eenvoudig mengpaneel (zie schakelschemas in de technische handleiding - http://www.broadcastpartners.nl/webs...ucts/81411.pdf) een degelijke mix maken van je interviewers en telefoon.
Daarvoor sluit je de interviewer microfoons aan op de mengtafel en stel je de send naar de telefoonmodule zo in dat de andere kant van de lijn de interviewers goed hoort (aux sends bijvoorbeeld), de uitgang van de telefoonmodule stel je zo in (met de knoppen op de voorzijde) dat je een goede balans hebt tussen het telefoonsignaal en het signaal van de interviewers. Aangezien dit afhangt van lijn-impedantie en niet constant is vraagt het een beetje regelwerk bij elke oproep.
De uitgang van de mengtafel heeft dan een stereo mix van interviewers en telefoon-gast, dus de mix gebeurt al in de mengtafel.
Als alternatief kan je met een mengtafel met direct outs werken en de twee interviewers zowel als de telefoon-ingang als aparte kanalen naar je interface/opnametoestel sturen of een opnametoestel zoeken waar je selectief bepaalde kanalen naar de monitor out kan sturen zodat je die naar de telefoonmodule kan sturen als clean feed. In dat laatste geval heb je dan geen mengtafel nodig.
Als het voor een occasionele gebeurtenis is, kan je misschien ook kijken of je die dingen niet kan huren ... er zijn meerdere "gelegenheidsradio's" die slecht op bepaalde evenementen uitzenden en apparatuur huren voor een bepaalde periode. Dat zou ook voor jou een oplossing kunnen zijn.
Jan
Met citaat reageren