Los bericht bekijken
  #10 (permalink)  
Oud 29-02-2012, 23:45
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: stereopaar t-bone RB100 op akoestische gitaar

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierke Bekijk bericht
Bedankt, Henk. Reputatiepuntje verdiend

Ik vond in die literatuur wel geen ondersteuning voor de uitleg ivm de afstand van M/S-microfoons. Nochtans voel ik wel met mijn ellebogen aan dat het daar iets mee te maken heeft. Je uitleg is logisch, allicht gebeurt er een soort gedeeltelijke phase-cancellation door direct opgenomen geluid in de side-signalen op L en R, waardoor het zaakje "scheef" trekt in het stereobeeld. Maar hoe het dan heel precies gebeurt, dat kan ik nog steeds niet helemaal bevatten.

Ik vraag me af of dit schematisch of met een tekening kan weergegeven worden. Enfin, als iemand een link kent: ik ben heel ge´nteresseerd.

En zou er een soort minimale afstand mics-bron voor de M/S-opstelling bestaan?
Bedankt voor het puntje! Ik ben nog eens op zoek gegaan op het net ivm met MS-recordings en vond deze link. Daar gaat men behoorlijk diep in op de theorie van MS techniek:

EQEM -- Front and Center

Op volgende site kan je samples beluisteren. De 'mid' mic hoeft niet steeds een cardio te zijn. je kan ook een fig.8 of omni gebruiken:

Mid-Side (MS) Mic Recording Basics - Blog - Universal Audio
Met citaat reageren