Los bericht bekijken
  #5 (permalink)  
Oud 26-02-2012, 23:49
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: stereopaar t-bone RB100 op akoestische gitaar

De SSL VHD PRE heeft minstens evenveel gain als de TRP. (Ik heb ze beiden). Dat moet zeker lukken.

Maar ik vind de MS-versies eigenaardig klinken. Er zit een 'gat' in 't midden en dat heb je met MS meestal niet. Mij lijkt het dat er een foutje zit in de decodering. Of je hebt teveel Side toegevoegd. Meestal is het side-kanaal een stukje zwakker tijdens de opname omdat die ribbon volledig van de bron weg kijkt. Bij de opstelling zou die ribbon evenwijdig met je gitaar moeten staan. De Mid daarentegen staat loodrecht op de gitaar.

Of stond je heel close met de mic's bij je gitaar. Dan gaat de Side ribbon ook rechtstreeks gaan opnemen zoals in Blumlein.

Ik gebruik de gratis plugin van Voxengo (MSED) voor de Mid-side decodering. Gewoon een groep-track maken en daar de plugin inladen en kiezen voor 'decode'. De tracks Mid en Side stuur je naar die groep waarbij je de Mid ribbon uiterst rechts zet en de Side uiterst links.

Dan kan je op de de plugin de stereobreedte regelen of via de volumes van de individuele tracks. Deze plugin bespaart je een extra track en dus ook wat data op de schijf. Voor mij scheelt dat telkens +/- 1GB per concertopname.

Audio mid-side encoder-decoder plugin (AU, VST) - MSED - Voxengo

Laatst gewijzigd door PCDJHENK; 26-02-2012 om 23:55
Met citaat reageren