Discussie: [mix challenge] BBBB-mix challenge 2012 toelichting
Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 17-02-2012, 10:35
PTP PTP is offline
Member
 
Geregistreerd: Feb 2012
Berichten: 84
Reputatie: PTP is op goeie weg
Standaard BBBB-mix challenge 2012 toelichting

Ik heb gisteren een poging gedaan om de tracks van Bill Bakers Big Band te mixen. Ik had niet heel veel tijd, om precies te zijn 1 uur en 15 min dus dat was best een uitdaging.

Leuk om een keer een BigBand te mixen. Ik heb geprobeerd een warm geluidsbeeld neer te zetten, door veel cuts te doen met hi-shelfs en veel boosts rond het laag en middengebied waar de desbetreffende track echt "leeft".

Ik heb de tracks ingeladen in Cubase6 en heb vervolgens subgroepen gemaakt en die via mijn Aurora 16 converter naar mijn SSL X-Desk gestuurd. Daar heb ik wat externe apparatuur op aangesloten voor wat eq en compressie hier en daar. Ik heb de Chandler Germanium Tone Control, TubeTech CL1B en CL2A, Urei 1178 en DBX160 gebruikt. Ik heb twee plug-ins gebruikt: Lexicon PCM native voor wat reverb en de Waves Doubler op 1 noot in een van de vocals om een noot die net niet helemaal op pitch was te maskeren. Ik heb vervolgens de track afgespeeld en tijdens de mixdown wat fader-moves op de X-desk gedaan omdat ik geen tijd had voor automatie in Cubase. Redelijk Old-School dus

Grtz,
Koen.


Laatst gewijzigd door billybear; 23-02-2012 om 17:15 Reden: link file
Met citaat reageren