Discussie: DIY monitors?
Los bericht bekijken
  #6 (permalink)  
Oud 03-01-2012, 10:32
TheMole TheMole is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Jan 2009
Berichten: 571
Reputatie: TheMole wordt hier goed onthaaldTheMole wordt hier goed onthaaldTheMole wordt hier goed onthaald
Standaard Re: DIY monitors?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slagboom Bekijk bericht
Wat is dat nou weer voor een klets.
Er is een hele subcultuur van audiofielen die hun leven gewijd hebben van het bouwen van de perfecte speaker. Die is gelieerd aan die van bouwers van (buizen)versterkers die behoorlijk diep gaan met het perfectioneren van hun ontwerpen.
Mja, als iemand vandaag de dag nog denkt dat een lampenversterker beter is dan een transistor bak gaat er bij mij toch al héél snel een rood lampje branden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slagboom Bekijk bericht
Het gros van de commerciele speaker merken gebruiken vaak allemaal dezelfde componenten in hun eigen fancy uitziende behuizing. Vaak is de gebruikte elektronica van middelmatige tot redelijke kwaliteit.
En ondanks de grote concurrentie is er nog genoeg marge over om de flinke marketingbudgetten van te kunnen betalen want de kostprijs van de componenten is vaak maar een schamel gedeelte van het geheel.
Dat was vroeger zeker waar, maar is tegenwoordig een redelijk achterhaalde stelling. Als iemand die voor z'n job zeer dicht staat bij het ontwikkelingsproces van consumer electronica kan ik je garanderen dat de marges belachelijk laag zijn en er zeer weinig ruimte is voor de doe-het-zelver om zaken die in massa productie gemaakt worden zelf goedkoper te maken. (met uitzondering van de op audiofielen gerichte producten, die vaak VER boven hun waarde verkocht kunnen worden omwille van de mythische audio eigenschappen die ze toegeschreven worden. Snake oil, met andere woorden, denk aan versterkers, kabels, etc... maar ook gitaar effecten pedaaltjes, en dergelijke).
Met citaat reageren