Los bericht bekijken
  #9 (permalink)  
Oud 02-01-2012, 16:00
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Call for speakers: doe je zegje op onze volgende meeting

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Radix Bekijk bericht
Dat werkt niet ! Je zult microfoons van hetzelfde kaliber moeten gebruiken. Zoals reeds eerder gezegd zo hoor je voornamelijk de eigenschappen van de microfoons.
Welk orkest wil je gaan gebruiken ?
ORTF en XY zijn al met dezelfde mic's (Josephson C42)
Ik heb echter voor A-B geen omni's van Josephson dus moet ik het wel met mijn DPA's doen.

Je zal inderdaad verschil in klankkleur waarnemen als je met verschillende merken van mic's gaat werken. Maar bij deze test gaat het toch in eerste instantie over het tot stand brengen van stereo-opnames , regeling van de breedte van het stereobeeld, MS uiteendoen, gedrag bij mono weergave ed.

Ik zou 2 instrumenten nemen die enkele meters van elkaar verwijderd zijn zodat je duidelijk een onderscheid kunt maken waar ze zich bevinden in het klankbeeld. Of eventueel een band die aan 't spelen is op een andere locatie in de ruimte. Maar ik vrees dat je dan moeilijk zal kunnen luisteren naar de opgenomen versie als men met nogal wat 'power' speelt. En ga je daar een breed klankbeeld hebben?
We kunnen echter ook een vooraf opgenomen stukje muziek gebruiken dat we door 2 luidsprekers laten spelen die ver genoeg uit elkaar staan. Of van die opnames van vroeger waar men nog alles leuk links en rechts mixte.
Het voordeel van een opgenomen stuk muziek is dat je het kunt herhalen en zo wijzigingen in de opstelling beter kunt beoordelen.

Aan de moderators, hoe zit het met Sabam als we muziek afspelen in deze workshop?
Met citaat reageren