Discussie: zou ik het doen
Los bericht bekijken
  #7 (permalink)  
Oud 14-03-2007, 15:58
waxx waxx is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Apr 2004
Berichten: 3,116
Reputatie: waxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaaldwaxx wordt hier goed onthaald
Standaard Re: zou ik het doen

Citaat:
De audio kwaliteit van een condensor (zelf in dat laag budget) is wel stukken beter, maar niet zelden in dergelijke stijl muziek krijg je een beter resultaat als de zanger wat meer bewegingsvrijheid heeft om zich in te leven in de muziek..
sorry dat ik het zo bruut zeg, maar dit is bulshit. Een goede artiest kan altijd een goede take maken (na wat pogingen meschien) de bewegingsvrijheid is daar niet echt een factor

en het fabeltje dat een condensor altijd beter is dan een dynamisch is echt niet uit te roeien. Condensors hebben hun voor en nadelen, net als dynamische mics, en ik gebruik voor zeer veel stemmen dynamische mics. Een lage of ruwe stem komt veel beter tot zijn recht door een Shure SM7 dan door een Neumann U87

om mezelf eens te citeren:

Citaat:
sorry faderbrug, maar uw uitleg klopt niet echt.

het verschil tussen klein en grootmembraan is inderdaad de groote van het condensatormembraan, en de grote bepaald voor een groot gedeelte de gevoeligheid. Een kleinmembraan kan veel hogere volumes aan zonder te oversturen, maar is iets minder gedetailleerd en gerichter dan een grootmembraam. De kleuring heeft echter niets met het membraam te maken, maar alles met de electronica die in de mic zit. Grootmembraans kleuren meestal meer, omdat de meeste klanten dat willen, maar er zijn ook zeer neutrale grootmembraan condensators zoals de AKG C414XLS of EB of de Microtech Gefell UMT70S en bepaalde kleinmembraan condensators zijn ook gekleurd (zoals de Neumann KM84 of 184/185).


Citaat:

maar dit is zeer beknopt en algemeen natuurlijk. niet alle stemmen klinken goed op een ldc. bono neemt de meeste van zijn vocals op met een sm 58 - dat is een micro van 100 euro terwijl hij er ook één van 10.000 euro kan gebruiken. maartoch is het zo dat de ldc of groot membraan condensor zowat de standaard geworden is voor vocals.

Het is zelfs zo dat de meeste stemmen het best klinken in een grootmembraan dynamische mic, zoals de Electrovoice RE20 of de Shure SM7B. LDC's zijn vooral goed op stem als je een zeer brighte heldere stem met veel air nodig hebt, wat meestal vrouwenstemmen of hoge mannenstemmen zijn. LDC's worden ook zeer veel voor instrumenten gebruikt btw, een drumoverhead in een hi end studio is zo goed als altijd een LDC, en voor gitaren worden ze ook veel gebruikt naast dynamische en ribbon mic's. SDC's zijn vooral goed voor houtblazers, hi hats, strijkers en folk instrumenten zoals een schalmei of een draailier of voor jazz/klassiek op te nemen.

natuurlijk zijn er mensen die afwijken van deze regels, maar dit is hoe de meeste pro's het zien.
(uit volgende topic: http://www.homerecording.be/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=2335&forum=4)
Met citaat reageren