Los bericht bekijken
  #6 (permalink)  
Oud 21-01-2011, 07:28
DogPants DogPants is offline
Groupie
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Lochristi
Berichten: 3,360
Reputatie: DogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatieDogPants heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Oktava/Brauner/Neumann op klassieke gitaar

Hoi mannen,

Het zijn twee verschillende gitaristen, en twee verschillende gitaren. Bij de ene track is het inderdaad zo dat de adem van de speler behoorlijk (zeg maar storende wijze) wordt opgepikt door de mics, zeker door de neck-mic (oktava). Probleem lijkt ook te zijn dat klassieke gitaristen op een specifieke manier hun gitaar vasthouden (herinner het stapje waarop ze hun linkervoet plaatsen), waardoor de hals van de gitaar een stuk omhoog komt, en hun gezicht bijzonder dicht bij de toets komt. Het lijkt moeilijk om de "adem" uit de mics te houden, of ik moest experimenteren met een ribbon op de hals (maar dat heb ik bewust niet gedaan).
Alle tips welkom.
By the way: alle instellingen zijn bij beide opnames identiek. De verschillen die je hoort zijn de gitaar, de speler en de manier waarop is gespeeld.
Vriendelijke groet,
alain
Met citaat reageren