Discussie: apogee ad8000
Los bericht bekijken
  #2 (permalink)  
Oud 18-01-2007, 05:05
abdelhafid abdelhafid is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: Oct 2006
Berichten: 323
Reputatie: abdelhafid is op goeie weg
Standaard Re: apogee ad8000

Eigenlijk zit ik met een klein probleem die waarschijnlijk zich zal stellen op lange termijn: IK heb een pci-expres kaart van Apogee gekocht symphony gekocht omdat ik een powermac intelxenon qaud heb en die heeft enkel pci expressloten met alle gevolgen van dien.

Oorspronkelijk had ik een Rme hdsp beleld maar dat heb ik niet laten doorgaan wegens de feit dat RME tot vandaag de dag nog geen pci-expreskaarten commercialiseert maar vanaf maart zal er normaliter er ้้n gecommercialiseert worden namelijk de Pci expres versie van de hdsp 9632.

Dus heb ik een Symphony besteld dat ik zonder twijfel een zeer goede en stabiele kaart vind maar enig probleem is dat deze kaart enkel werkt en kan aangesloten worden met apogee convertors mat als bedoeling van Apogee de richting uit te gaan van Digi en zo een apogee ketensysteem te promoten. Wel kan je een convertor gebruiken van een andere merk maar dan wel enkel onder 1 voorwaarde en dat is dat je hem via adat sleevt naar een apogee en dit is slechts mogelijk met AD/DA16x(3500€). Met een rosseta wat ik heb is dit niet mogelijk.

Dit is op zich momenteel geen probleem omdat ik nu vooral te werk ga als volgt: ik ben bezig met een hi-end opname chanel te maken voor mijn opnames m.a.w. goede micro, goede convertor(rosseta200), goede pci kaart en krachtige computer. Eenmaal alles op genomen in cubase zal ik alle exporteren in aiff bestanden en zo alles afwerken in de studio. Dit wil ik vooral doen voormijn vocals op te nemen omdat ik graag heel veel tijd besteed in het opnemen (ben nogal extreem perfexionist) omdat ik takes doe tot als ik echt tevreden ben en aangezien de kostprijs van de studio per dag kan ik mij dat niet vooroorloven in de studio. Zo op deze wijze wil ik een project opnemen dat officieel opnemen dat ik officieel op eigen beheer dus in autoproductie zal commercialiseren(fuck labels en hun voorwaarden al้ tenminste die mij nu benaderd hebben). Ik werk ook samen met muzikanten voor sommige nummers maar alles wordt gecomponeert en bespeeld via csti instrumenten behalve blazers gitaar en soms bas maar hier nouw problem omdat ik spoor per spoor opneem en tot nu toe niet meer dan 2 sporen hoef te sturen ter gelijke tijd naar de Mac. dus in principe kan ik nu mijn traks aan een goede kwaliteit opnemen en afmixen in cubase(wat ik heel minimaal doe voor deze project omdat alles in studio zal opgenomen worden).


Maar op lange termijn wil ik alles bij mij opnemen en ook afmixen (ik vind nu van mijn eigen dat ik nog niet de nodige expertise heb om een dergelijke project zelf af te mixen en heb ook nog niet de nodige hardware om alles naar genoegen te doen)! Daar voor zou ik willen alle mijn sporen opnemen en dan doorsturen naar een analoge tafel om ze af te mixen en dan weer teruf te sturen naar mijn mac. Maar aangezien dat ik geen zin heb om +7000€ uit te geven aan een AD16x+DA16x ben ik op zoek naar een oplossing!

En zo ben ik in mijn opzoekingswerk gevallen op een tweedehands Apogee AD8000 voor de prijs van 1600€! Maar ik ken deze convertor niet en vind nergens informatie omtrent deze terug ook niet op de site van Apogee.

Ik zou eigenlijk willen weten of er hier iemand kent en mij zijn kenmerken kan zeggen en of dit mijn probleem kan oplossen (omdat ik vermoed dat hij een beetje werkt als de madi van RME waar je 64kanalen kunt doorsturen)? Maar zijn naam doet mij vermoeden dat hij enkel een AD convertor is(maar die dat ik gevonden heb wordt verkocht met een DA uitbreiding)! Is een ad8000 een goede deal voor 1600 wat is zijn eigenlijke waarde?

Mijn bedoeling op termijn is:Mic-preamp-convertor-pci expres- cubase(mac)-pci-convertor-analoge console-hardware(Compressor, effectenmodules, Noisegate enz....)-convertor-pci-cubase

Ter afsluiting wil ik volgende aan toe voegen ter advies aan mensen die beginende zijn: IK heb de Powermac gekocht wegens overhaling van verkopers met al dan niet goede argumenten en omdat ik windows niet stabiel vind. De Powermac is een goede computer en osX tiger is zeer stabiele maar het boven vermelde casus bewijst dat pc adicts gelijk hebben als ze zeggen dat mac mischien stabiel is maar vooral marketin is. Echt waar met de ervarin dat ik nu heb zou ik voor 400€ minder een samen gestelde pc gekocht hebben NIET OMDAT IK PC BETER VIND OF BETER MAAR VEEL BUDGETAIR VRIENDELIJKER EN LAAGDREMPELIGER VOORAL OP GEBIED VAN UITBREIDING EN COPABILTEIT. IK denk niet dat een pc beter is ofe een mac of dat een mac beter is dan een pc omdat ze alle twee anders zijn en elk hun voordelen en nadelen hebben. Maar ik raad ten sterkste een goed samengestelde muziekpc aan mensen die mij de vraag stellen en omwille van de feit dat ik windows echt niet stabiel vind. bovendien er zijn geruchten die rond gaan dat OSX een versie zal uitbrengen voor pc en zo zal trachten te antciperen op de al dan niet lange onstabiele overgansperiode van WINDOWS VISTA die zeker niet van in bigin optimaal zal zijn!!!!!!!!!

Dit is geen topic of debat over pc en mac anozelaars die daarover willen lullen nodig ik uit op naar andere topics die daar aan gewijt zijn in alle kleuren en geuren opdeze site! Dus ik wil serieuze mensen die mij kunnen helpen met mijn vraag anderen moeten maar een topic creeren!!!!!!!

In afwachting van jullie antwoorden
Met citaat reageren