Los bericht bekijken
  #33 (permalink)  
Oud 09-11-2010, 00:49
PCDJHENK PCDJHENK is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Madonna nabij Langemark/Ieper
Berichten: 3,310
Reputatie: PCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerdPCDJHENK wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Mic Shootout - opname kerkorgel met AEA R88 en Jos C42

Hallo Sander,

Ik heb de fragmenten beluisterd. Prima opgenomen. Alleen oppassen dat je niet teveel compressie gebruikt in de luide passages. Een orgel heeft een groot dynamisch bereik en dat probeer ik niet teveel te beperken. Maar da's mijn persoonlijke voorkeur.

Ik heb ook al af en toe geëxperimenteerd met AB opstelling maar persoonlijk geef ik voor orgel de voorkeur aan MS of Blumlein opnames met mijn stereoribbon in combinatie met 2 cardio's onder een hoek van 90°. (zie foto in bijlage). Als je opneemt van uit één punt heb je minder last van faseverschuivingen. In AB hoor ik ook soms tonen van links naar rechts vliegen.

Ik zou toch aanraden om eens uit te kijken naar betere preamps. Zoals je zegt, die Tascam ruist nogal. Op zich is dat nog niet zo erg maar 't kan zeker beter. Je zal ook al wel ondervonden hebben dat je voor zo'n opnames behoorlijk wat "ruisvrije" gain nodig hebt. Je staat nu eenmaal behoorlijk ver af van de geluidsbron.

Maar toch, goede opnames én een goede organist.

Als je nog opnames maakt van orgel, graag fragmentjes op HR met wat uitleg. Is interessant om ervaringen uit te wisselen. Ben bezig met nog enkele opnames af te werken, dan zal ik er ook wat uploaden.

groetjes

Henk
Bijgevoegde miniaturen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  L1070568.jpg
Bekeken: 346
Grootte:  188.1 KB
ID: 6896  
Met citaat reageren