Los bericht bekijken
  #21 (permalink)  
Oud 17-06-2010, 16:29
Rikke Rikke is offline
Moderator
 
Geregistreerd: Feb 2007
Locatie: Rotterdam, Holland
Berichten: 4,499
Reputatie: Rikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerdRikke wordt alom gerespecteerd
Standaard Re: Mic shootout - GAP ribbontest

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pro-life Bekijk bericht
De behuizingen zullen wel van een metaalverwerkings fabriek komen.
Er zijn een drietal "serieuze" grote microfoon fabrieken. In Ningbo is er zo een. Het fijne weet ik er natuurlijk ook niet van. Ik ben zelf geen fabrikant en die markt is zeer gesloten. Op het internet ga je er niet veel over vinden (wat waar gemaakt word). Naast die grote heb je ook heel wat kleinere/ goedkopere/ minder gecontroleerde. Waar ze nep shures maken bv. of andere rip offs. Of waar de eindcontrole en productie wat minder is. Of het is hetzelfde fabriek met een goedkopere productielijn onder een andere corp naam. Hier twee fabrikanten die ik na 2 sec googlen vond. Zo zijn er honderden
Cixi Tianyun Microphone Factory
ZOGA
Ik zeg niet dat T-bone zoiets is, dat weet ik niet.
Met alle respect Bart, maar de GAP ribbonmicrofoon is natuurlijk ook gewoon een rip off, net zoals de T-Bone RB500, de NADY, en al die anderen. Het design van de ribbonmotor is geloof ik direct afgeleid van de AEA R44.

GAP zelf zegt dat er, t.o.v. de andere copycats, alleen een andere step-up-transfo inzit (ik ben wel benieuwd welke en vooral of dat die 100,- euro extra rechtvaardigt)... "Dichtbij de Nady liggen, maar een stapje hoger dan de T-bones", klinkt mij een beetje vaag in de oren. Op welk gebied? De Nady en de T-bones zijn namelijk echt gewoon eender en gelijk, en verschillen alleen van naam.

Een lundahl transformer voor ribbons kost ongeveer die honderd euro. Ik vraag me af of je met een RB500 en een Lundahl transfo, die je er heel erg gemakkelijk zelf in kan zetten, niet beter af bent..

Ongetwijfeld zijn het prima mics, het is zeker niet mijn bedoeling om wat te zeuren. Ben wel benieuwd wat nu echt het verschil maakt.

Rikke
Met citaat reageren