Los bericht bekijken
  #19 (permalink)  
Oud 14-04-2010, 12:32
DeadPoet DeadPoet is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 1,523
Reputatie: DeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Preamp shootout - Neve / Api / Manley / Behringer / D&R / ... on drums

Kleine update: ik vind persoonlijk de voorkeur voor #5 nogal vreemd (zeker terugluisterend in de studio, iets minder op koptelefoon). dus ben ik een nieuw setje bestanden aan't uploaden naar de humyo. newfiles.zip bevat dezelfde waves maar: opgeteld aan 88kHz binnen cubase5 en 'export audio' naar 44k/24 gedaan. Dan in SoundForge begin en einde getrimd en normalize naar -25dB RMS gedaan (nix compressie, alles piekt op minder dan 0dBFS, gewoon het gemiddelde wat gelijkgetrokken). Balans kick t.o.v. OH is wat anders dan het eerste setje files.

Ik hoor hier met phones precies het verschil toch meer dan met het 1e setje files.... lemmeknow als iemand ook het verschil merkt.


@DogPants: ik heb alles nogal voorzichtig opgenomen, preampgain laag en fader (waar beschikbaar: neve, manley, orion) hoog - dit om geen ongelijkheid met de andere preamps (zonder trim) te creren.
't is allemaal nogal raprap gedaan: repetitie en de drummer was er voor de rest, dus even van die tijd gebruik gemaakt.

@fuzzprobe: dat setje (rack, 4xN72, 4xA12, PSU, harness) + UPS shipping was 2350 tot aan mijn deur. Een paar weken later nog een extra rekening van UPS met een 500tal BTW en 70tal invoerrechten. Bouwen kostte me +/- 6u voor de eerste N72 en minder dan een uur voor de laatste A12 .
Allemaal wreed schappelijk voor ruwweg het viervoud in prijs aan preamps.


nog eens @Dogpants: in dit geval stonden de neve's bvb op '10u' qua gain en de output op 3u. Mijn standaard use voor die preamps bij drumtracking is: Neve: 2x OH, SnBott en bass, API: KickIn, SnTop, Tom, Floor. In die gevallen meestal de gain van beide types op 1 2u, met de trim van de Neves op 11u.
Maar van de preamps ga ik dan telkens ook naar een linein van mijn tafel (voor monitoring en EQ) dus kan ik die pre's wat harder driven dan als ik rechtstreeks in de convertoren ga.Herwig
Met citaat reageren