Los bericht bekijken
  #7 (permalink)  
Oud 11-04-2010, 09:35
Mauce Mauce is offline
Moderator
 
Geregistreerd: Feb 2007
Locatie: Sacre Coeur/Mont Martre, Paris, France
Berichten: 2,531
Reputatie: Mauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatieMauce heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: Verplicht luistervoer voor BudgetMicPadvinders

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Alexxx Bekijk bericht
Hey Jimmy,

Mooie bijdrage!

Vraagje, ik vind er wel een beetje sibilance inzitten. Ligt het aan de zanger en spreker uit je samples, of heeft de mic er wel wat last van? Of ben ik minder zuivere mic's gewoon?
Dat kan goed kloppen dat deze mic gevoelig is voor sibliance. Deze mic is namelijk gelijk / zelfde als de SE electronics 2200A (en niet de 2000/2200) het om de technische onderdelen. Ze worden in "dezelfde" fabriek gemaakt in china.
Ik heb zelf beide gehad en kon erg weinig verschil merken tussen een A/B test. De STC-2 had iets meer bottom end op een kick gericht. Allebij behouden hun "vervelende" open top rond de 10Khz die behoorlijke sibliance kan veroorzaken (mic wat rond zijn as draaien helpt! )
Ik vind ze heerlijk als overheads of als room mics met een goeie dosis compressie. Acoustic gitaar kan het evt ook als je de body/achterkant opneemt met wat proxi-effect.
Met citaat reageren