Los bericht bekijken
  #1 (permalink)  
Oud 10-04-2010, 16:07
JimMstr JimMstr is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Feb 2006
Locatie: Limburg (BE)
Berichten: 4,627
Reputatie: JimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatieJimMstr heeft een uitstekende reputatie
Standaard Mic shootout: Sontronics STC-2

Dag Forummers!

Daar ik de laatste tijd veel discussies las op het forum die gingen over microfoons die zo kwalitatief mogelijk moesten zijn, én er megahip uitzien, dacht ik eens mijn goede wil te laten zien en een postje te doen voor wat in mijn ogen misschien weleens een goede aanrader kan zijn!

Ik heb het over de Sontronics STC-2. Een "studio"microfoon waar je met een budget van 200 euro ook de bijhorende spin erbij hebt.Deze microfoon is een allrounder, die het zowel goed op een mannen als vrouwenvocal kan doen, evenals uitgetest op gitaarcabs (en goed bevonden) en morgen op Turkse sas (ook dat zal ik dan wel even posten indien interesse).

Hierbij zal ik drie korte fragmentjes toevoegen ter illustratie van de klank en mogelijkheden van de Sontronics STC-2.

Eerste is een fragment ingezongen door Mario, de zanger van onze band (Kytana). Signaal zoals het Sonar is binnengekomen:

Vocals - Dry.wav

Zelfde fragment, maar dan met wat compressie, EQ en galm, allen de standaard Sonitus-FX van Sonar (en de Vintage Channelstrip).

Vocals - Wet.wav

Laatste fragmentje is dan weer van een vrouwenstem (Astrid Demeure, VJ op TMF) in een voiceover, en ook daar vond ik de mic met glans geslaagd. Er zitten wat smetskes in, maar wegens het tijdsgebrek zijn die eringelaten. De delay is zo gevraagd, maar meestal niet gedaan in voiceovers.

Springtime Music+Voiceover - FINAL.mp3


Ik zeg het gelijk het is: ik ben géén verdeler van Sontronics, en ik ben over het algemeen géén voorstander van budgetmics, daar ik zelf de kans heb om met beestig goede microfoons te werken. Maar deze was een impulsaankoop (je weet hoe dat gaat, wandelend door de muziekwinkel, en het niét kunnen laten om toch een keertje eens iéts te testen) waar ik achteraf gezien meer gebruik van maak dan ik had gedacht. De mic klinkt een pak beter dan dat ik verwacht had voor deze prijs, dus vond ik het niet slecht om een keer wat luisterfragmentjes te posten, daar ik dit een aanrader vind voor ieder die weinig budget heeft (met een knipoog naar de laatste discussies alhier op het forum).

Van het moment dat ik de kans heb om 'm op raps ed te testen, dan zal ik ook daarvan de resultaten posten.

Ik hoop hierbij toch voor enkele mensen een nuttige bijdrage geleverd te hebben!

Greetz

Jimmy

Laatst gewijzigd door DogPants; 11-04-2010 om 08:48
Met citaat reageren