Los bericht bekijken
  #4 (permalink)  
Oud 26-11-2009, 23:08
ray59 ray59 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: Nov 2009
Locatie: The Netherlands
Berichten: 7
Reputatie: ray59 is op goeie weg
Standaard Re: alesis io2 neemt geen spraak op

Hai Leek , had het zelfde probleem . Mijn Alesis io2 met bijgeleverde software cubase le4 en Ableton Live lite. Aan Ableton ben ik nog niet begonnen.
Heb cubase le4 pas 6 dagen op de pc en vandaag is het me gelukt om opnames te doen.
Alles deed het dus behalve opnemen via de Alesis io2 (gitaar en mic )
Had al een recording programma lopen (Audacity (is trouwens gratis ) en daar werkte alles goed ,weergave en opname .Dus mijn hardware (Alesis ) was wel goed.
Als ik de ASIO driver van Alesis eruit gooide kwam er automatisch de XP ASIO driver erin (Asio DirectX Full Duplex ) . Ik kreeg toen wel signaal in ( Yesss ) maar ontzettend vervormd. Heb ook de gratis te downloaden ASIO4all driver erin gezet maar die herkende geen usb wel de oude geluidskaart.
Bij mij is het gaan werken nadat ik een tip kreeg om de buffer Size te vergroten naar 434 .....was 256 ( in cubase dus ) (snappen doe ik het niet ) en ik let goed op of de input op active staat.
Heb trouwens op de koptelefoon aansluiting van de Alesis mijn computerboxen aangesloten. (wel een koppelstukje gebruikt van 3,5 naar grote plug )
Maar zo zie je maar dat je niet de enige ben die zit te klooien met de Alesis , Ik begin nu cubase te begrijpen maar moet nog een hoop uitvinden.
Veel succes met Abledon ,ik begin er even nog niet aan .
Groet Raymond
Met citaat reageren