Discussie: overhead
Los bericht bekijken
  #7 (permalink)  
Oud 06-11-2009, 23:30
DeadPoet DeadPoet is offline
Vintage Member
 
Geregistreerd: Oct 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 1,523
Reputatie: DeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatieDeadPoet heeft een uitstekende reputatie
Standaard Re: overhead

Een drumstel is één instrument, geen samenraapsel van losse trommels en cymbalen. Een gitaar is toch ook geen samenraapsel van zes snaren die je apart opneemt?

Neem die gedachte mee.

Zoek één micro-positie waar je drumkit gebalanceerd en vol klinkt en voeg eventueel extra close micro's bij om meer impact, 'bigger than life', geproducete klank te kunnen krijgen.


Voor de rest +1 op wat hierboven staat. Goed nummer, goede drummer, goed klinkende kit, goed klinkende ruimte. Allemaal veel belangrijker dan micro of preamp.


Vandaag vroeg een vriend/drummer naar welke overheads ik overlaatst had gebruik om een repetitie hier op te nemen, hij wilde die ook omdat zijn kit heel realistisch en goed klonk. Duur waarschijnlijk?

Waren Behringer ECM8000's op een willekeurige plaats in de ruimte gezet, 1m hoog met neus naar plafond gericht. Go figure


Herwig

PS: coole link naar die audio masterclass tjoetjoebkes!
Met citaat reageren