homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Outboard hardware (http://www.homerecording.be/forum/f45/)
-   -   Hardware EQ en compressor (http://www.homerecording.be/forum/t6857.htm)

Azidax 27-05-2008 18:08

Hardware EQ en compressor
 
Hallo , k heb een paar vraagskes ivm hardware eq en compressor.
K heb een hardware eq en compressor gekocht , ma heb het aansluiten toch precies onderschat.

Alles werkt wel , maar hoe .....

Om te beginne , k heb een motu ultralite en ben het aant werken proberen te krijgen in Cubase.

1.Op het moment dat k met eq gebruik en k laat hem terug komen door men fader van return open te zette hoor k precies een delay erop zitte , bij eq en bij compressor is da het geval.

2.Het effect wat k als eerste heb ingeladen in mijn track werkt de andere werkt nie , dus eq als eerste selecteer werkt de eq , compressor als eerste selecteren en compressor werkt.
Is het niet mogelijk om een eq en een compressor samen hun werkt te laten doen in 1 track ?

Ik wilde eigelijk deze eq en compressor gebruiken om mijn plugins te vervangen ma daar heb k me toch redelijk fel in vergist.
K kan dus geen bass kick samen eq-e en compresse tenzij ik nog een eq en compres zou kopen , veronderstel ik.

Als iemand me hiermee zou kunne helpen zou echt fijn zijn , k zit al een hele tijd vanalles te proberen , het probleem van die delay krijg k iets ofwa verholpen door men latency bij teregelen in mijn vst connections .
Alvast bedankt

Vg. 27-05-2008 18:26

Re: Hardware EQ en compressor
 
Hallo,

Welke Compressore en EQ heb je gekocht?
Het is hardware, dus geen plugin, je moet volgens mij dus eerst je track bouncen alvorens de instellingen van je compressor te veranderen voor een andere track. Als je zegt welke je hebt, kunnen we je meer helpen.

groeten

Azidax 27-05-2008 18:31

Re: Hardware EQ en compressor
 
DBX 166xl compressor
DBX 231 , 2series eq

Hacmac 28-05-2008 11:37

Re: Hardware EQ en compressor
 
Ik ben niet meer mee,

gebruik je de EQ en Compressor tijdens het tracken of tijdens het mixen?
Hoe zijn ze nu aangesloten op je MOTU?

Zipper 28-05-2008 14:45

Re: Hardware EQ en compressor
 
Ik snap ook niet wat je bedoelt en wat je doet. Maar je kunt bijvoorbeeld je eq en compressor op je main out van je MOTU aansluiten, en de out van de eq/compressor op een ingang van je MOTU aansluiten:

main out -> eq in
eq out -> compressor in
compressor out -> Motu in

Als je dan al je tracks op één na mute (bv: de kick), kun je eq en compressor toepassen en op een nieuw spoor opnemen in Cubase.

Er zijn vast meerdere (betere?) manieren om dit te doen, maar deze lijkt mij het meest logisch.

Succes,

Pixie 28-05-2008 15:02

Re: Hardware EQ en compressor
 
Over welke Cubase gaat het hier?
Sedert Cubase 4 kan je outboard effecten (en externe instrumenten) gebruiken alsof je met plugins aan het werken bent (weliswaar met enkele beperkingen zoals maar 1 instance per keer gebruiken).
Je dient daarvoor uiteraard te beschikken over voldoende audio I/O.
De master out zou ik niet gebruiken, maar indien je nog andere uitgangen hebt....
Je kiest 2 uitgangen, stuurt die naar je compressor (als het een stereo compressor is) en de uitgangen van je compressor stuur je naar 2 ingangen op je interface.
Dan druk je in Cubase op F4 en stelt daar de externe effecten in (met de in- en uitgangen die je gebruikt hebt).
Daarna geloof ik dat je je hardware ook kan pingen, zodat Cubase kan vasstellen hoeveel latency deze omweg oplevert teneinde comfortabel te kunnen werken (latency compensatie).
Ik weet dit nu wel niet uit ervaring (ik heb (nog) geen outboard gear), maar dat meen ik opgemaakt te hebben uit de handleiding en het cubase forum.
Dit werkt uiteraard enkel indien je met Cubase 4 werkt.

Azidax 28-05-2008 16:24

Re: Hardware EQ en compressor
 
Eerst en vooral bedankt voor de feedback.
K ben idd mijn main outs van mijn motu gewoon blijven gebruiken voor mijn twee monitors.
Dan ben van mijn 4/5 output naar de input van mijn eq gegaan , van de output van mijn eq naar de input van de compressor , output compressor naar de 4/5 input van motu en dan werken idd mijn eq en compressor samen.
T enige probleem wat ik niet opgelost krijg , is dat als k mijn fader van return gain in Cubase SX3 open zet , dan hoor k al mijn geluid dubbel (latency ?).
Op het moment dat k deze dicht zet , hoor k nog perfect wat k doe mt eq en compres , maar krijg k geen input meer in cubase.
Ben nu wel iedere keer aant sukkele met kabels te versteken omdat k niet genoeg in en outs heb , wegens hardware synths , ma dat even terzijde :rolleyes:

_-RidDim-_ 28-05-2008 16:31

Re: Hardware EQ en compressor
 
pixies post legt uit wat je moet doen, alsook de handleiding van Cubase.
De latecy moet namelijk gecompenseerd worden door de software, anders werkt het niet.

pzz

Pixie 28-05-2008 16:34

Re: Hardware EQ en compressor
 
Ah zo, je gebruikt direct monitoring.
Ik vermoed dat je 2 keuzes hebt hier (ben er niet 100% zeker van):
  1. Direct monitoring aanvinken bij de settings van Cubase
  2. de cuemix console van je MOTU opstarten en de kanalen waarop je EQ en compressor staan aangesloten uit zetten (zodat je enkel nog door Cubase monitored).

Azidax 28-05-2008 17:22

Re: Hardware EQ en compressor
 
Fel bedankt , t probleem was het gene wat pixie als laatste opmerkte.
De kanalen van mijn cuemix stonden nog open.

Once again , thankx to everybody


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011