homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Opname (DAW) software / sequencers (http://www.homerecording.be/forum/f38/)
-   -   Hoe werkt Fruity Loops ?? (http://www.homerecording.be/forum/t502.htm)

Duncan 18-01-2005 19:32

Hoe werkt Fruity Loops ??
 
Hai,
Ik heb weer een vraag aan jullie.
Ik heb geen idee hoe ik in een song de tempo kan doen veranderen.
Wie werkt er met Fruity en kan me helpen?
Ik wil van bv tempo 85 naar 100 en aan het eind weer naar 85?
Please help !!!!

Heavy_Buzz 18-01-2005 23:49

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
Je moet je song automatiseren, dan kun je je tempo bijstellen en zal de computer dat automatisch aannemen. Je selecteerd gewoon een leeg pattern waarin je in het begin 1 blokje inkleurd. Als je dan je recordingtoets induwd en dan je song start kan je manueel het tempo wijzigen. Wanneer de opname gebeurt is en je speelt je song dan gewoon zonder de recording knop terug af zal je merken dat het programma je manuele bewegingen van daarnet gewoon automatisch terug herhaald zoals jij ze hebt ingegeven

Sargon 20-01-2005 13:57

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
mmmm ge kunt beter met uw rechter muisknop op uw te instellen bmp klikken en daar edit klikken dan krijgt ge een soort gelijk scherm als uw play list waar je veel preciezer dat kunt aan passen en ook veel sneller

peace

Daniel 01-04-2005 18:40

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
Citaat:

Sargon wrote:
mmmm ge kunt beter met uw rechter muisknop op uw te instellen bmp klikken en daar edit klikken dan krijgt ge een soort gelijk scherm als uw play list waar je veel preciezer dat kunt aan passen en ook veel sneller

peace
Waar moet je klikken??Wat bedoel je met bmp??

FireFox 02-04-2005 12:24

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
BPM = beats per minute = Tempo van de muziek

Nordavind 05-04-2005 14:24

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
Nu we het toch over fruity loops hebben...

Ik ben een geweldige fan van fruity loops. Ik merk wel dat wanneer ik effecten toevoeg mijn cpu geheugenverbruik nogal drastisch stijgt. Soms bij "zwaardere" nummers krijg ik "clipping" (zo noemen ze de schokkerig voortbewegende beelden in de gamewereld en hoop me nu niet hopeloos belachelijk te maken met dit begrip hier te gebruiken…of bestaat er een ander woord voor in de muziekwereld?).

Enfin, my question: zijn er oplossing waardoor ik toch fruity loops die complexe bewerkingen kan laten doen zonder dat ik een nieuwe pc moet kopen?

Alles is welkom!!

Nordavind


[ Bewerkt door Nordavind on 2005/4/5 16:26 ]

stokki 16-04-2005 12:44

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
ik werk nooit met fruityloops, maar heb er al wel mensen mee zien werken. 't is een beetje te beperkt voor mijn noden, maar het ziet er wel handig uit als je snel een beat ineen wilt draaien...

'clipping' wordt in de audiowereld gebruikt als term voor 'digitaal oversturen'. dit is niet wat jij voorhebt, denk ik, jouw cpu begint waarschijnlijk te sputteren omdat hij teveel ineens moet verwerken. dit kan aan honderden factoren liggen....
- kijk eens op www.musicxp.net, daar vind je een hoop tips om je pc te 'tweaken' voor audiogebruik. als je echt in de muziek wil vliegen, doe je er best aan om je pc niet aan het net te hangen....
- je kan ook proberen om je geluidskaart aan te sturen met een andere driver, nl. asio4all. ( http://www.asio4all.com/ ) dit zou kunnen helpen...

greetz 'n succes!

stokki.

Heavy_Buzz 26-05-2005 11:40

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
Ik heb soms hetzelfde probleem met mijn pc, maar de geluidstechnici hebben mij het gebruik aangeraden van een TC Powercore. Naar het schijnt zou dat goed moeten werken. Een powercore is een extra PCI kaart die je in de pc aansluit (of extern bestaan ze ook via USB2) en die neemt de muzikale bewerkingen over van je interne CPU en ontlast daarmee zo je CPU zodat die rustig je soundcard kan aandrijven.

waxx 26-05-2005 14:44

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
een powercore kan een oplossing zijn, maar ik zou eerder voor een UAD-1 sp gaan. Ik vind de effecten van deze dsp card beter.

ga eens luisteren naar een UAD op zijn minst.

Sjaan 29-05-2005 12:11

Re: Hoe werkt Fruity Loops ??
 
wss kunde da oplosse door extra ram geheuge toe te voegen?
Alle ik heb daar toch geen last van met 512Mb ram


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011