homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Opname (DAW) software / sequencers (http://www.homerecording.be/forum/f38/)
-   -   Cakewalk, a new beginning ? (http://www.homerecording.be/forum/t44189.htm)

Rocsee 23-02-2018 11:12

Cakewalk, a new beginning ?
 
https://cakewalk.bandlab.com/#home

Er is dan blijkbaar toch een overnemer voor Cakewalk ! Nog nooit van BandLab gehoord, dus nog even afwachten. Immers ook nog niet duidelijk wat BandLab van plan is, want is enkel de transfer van assets en IP (dus alle software code enz...) maar voor zover ik kan zien niet van personeel.
Maar in elk geval is dat toch al een klein lichtje in de duisternis, en beter dan helemaal geen nieuws.

Ik vermoed dat dit ook illustreert hoe Gibson toch angstvallig geld blijft zoeken (zeker als zelfs de mainstream pers begint te berichten over een nakend faillissement).

EDIT: In de PR is er toch expliciet sprake van continued development : https://blog.bandlab.com/cakewalk-press-release/ , whatever that may mean natuurlijk..

cyrano 23-02-2018 12:19

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Ik wist niet dat "Rolling Stone", het blad, in Maleise handen was. :p

Bandlab is een gratis online DAW voor smartphones. De firma opereert vanuit Singapore.

Klinkt goed voor Cakewalk fans. Ik kan me niet voorstellen dat deze firma dat koopt om te laten doodbloeden. Eerder om hun huidige product uit te breiden naar de computer kant en ineens een hoop gebruikers erbij te krijgen. En dat is goed voor computer- en foon gebruikers.

Rocsee 23-02-2018 12:29

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Volgens hun FAQ is het absoluut de bedoeling om verder te werken aan de huidige code base en producten, en gaan ze hiervoor ex-Cakewalk developers hiren : https://blog.bandlab.com/cakewalk-announcement-faq/ .

Rocsee 23-02-2018 18:09

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Het is alleszins goed dat ze al direct de community betrekken : Hello from BandLab | Cakewalk Forums . Dit laat toch alles het beste verhopen voor de (nabije) toekomst. Al lijken ze er wel op te hinten dat Sonar in zijn huidige vorm niet zal blijven bestaan.

Rocsee 05-03-2018 07:58

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Het lijkt er wel op dat BandLab met een nieuw product zal komen dat afgeleid is van Sonar. Ze hebben al bevestigd dat er een nieuwe naam komt. Sonar zal gewoon kunnen blijven draaien naast dit nieuw product.
Ben benieuwd wat het zal worden. Als ze echt op de korte termijn (waar ze op hinten) iets willen releasen kan dat bijna niet anders dan een zuivere rebrand van Sonar, maw zelfde product in een ander jasje.

Deze thread illustreert trouwens ook wel het probleem dat Cakewalk had: bijna niemand lijkt het (nog) te gebruiken. Ook op andere forums (behalve het Cakewalk forum zelf) zie je nauwelijks reacties/speculaties...

frank van dee 06-03-2018 23:17

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Goed nieuws idd. Feit dat ze niet de operatie hebben overgenomen en wel het IP lijkt er voor mij op dat er snel een Sonar/BandLab komt waar je opnieuw voor mag betalen. Ongetwijfeld met een optie om good-old Sonar te blijven gebruiken as-is.

Rocsee 09-03-2018 18:46

Re: Cakewalk, a new beginning ?
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door frank van dee (Bericht 324474)
Goed nieuws idd. Feit dat ze niet de operatie hebben overgenomen en wel het IP lijkt er voor mij op dat er snel een Sonar/BandLab komt waar je opnieuw voor mag betalen. Ongetwijfeld met een optie om good-old Sonar te blijven gebruiken as-is.

De CEO heeft op de Cakewalk forums al expliciet gezegd dat huidige Sonar gebruikers zonder extra kost gaan kunnen switchen naar het nieuwe 'flagship' product (wat dus niet langer Sonar zal heten).
Natuurlijk blijft het koffiedik kijken vanaf wanneer je dan wel zal moeten betalen. Misschien is de eerste release ook gestript van een hoop features die in Sonar wel zaten...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011