homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Opname (DAW) software / sequencers (http://www.homerecording.be/forum/f38/)
-   -   reaper vraag (http://www.homerecording.be/forum/t44089.htm)

rudieman 01-02-2018 10:23

reaper vraag
 
Beste forumleden. Ik heb een latency probleem. Ik ben een stukje aan het maken waarbij ik plotseling last heb van latency. In het begin had ik geen last. Ik gebruik een rme babyface en neem veel met preampd.i. op. Start ik een nieuw project dan heb ik er geen last van. Misschien weet hier iemand wat de oorzaak kan zijn? Bvd.

PeterDB 01-02-2018 12:12

Re: reaper vraag
 
Hey Rudieman,

zou je wat meer info kunnen geven zodat we de situatie goed begrijpen en kunnen filosoferen waar het probleem zou kunnen liggen :)

Ik denk zo aan:

Specs computer?
"preampd.i." wat neem je juist op? bas? gitaar? keyboard?
Dan is de volgende vraag, welke plugins gaan er op de di track?
Track je met deze plugin's of zonder?
Is je Rme asio driver up to date?
Wanneer je ineens last hebt van een latency probleem, zie je dan in de asio drivers settings van de rme een aanpassing aan de buffer size?
sample rate nog steeds hetzelfde?

Want het is niet uit te sluiten dat wanneer je opneemt met bepaalde plugins op je track dat je latency gaat krijgen. Ook dit alles is afhangkelijk van hoe performant je computer is.

Enkele vragen :D

Grts
Peter

rudieman 01-02-2018 15:19

Re: reaper vraag
 
Bedankt voor je snelle reactie. Het is intussen opgelost. Ik weet niet hoe maar de latency is weg. Ik kan weer verder met opnemen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011