homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Computer hardware (http://www.homerecording.be/forum/f44/)
-   -   Adobe Audition 1,5 (http://www.homerecording.be/forum/t43830.htm)

marvin 19-09-2017 19:09

Adobe Audition 1,5
 
Beste vrienden.
Heb een probleem met opnemen van mijn gitaar met Adobe Audition 1.5
Weergeven is geen enkel probleem maar opnemen gaat niet
Ik gebruik een mengpaneel Behringer X1222 USB.
De instellingen vd Pc zijn :
Opnemen : Lijningang 2 Behringer USB WDM Audio 2.8.40 Standaard apparaat
Lijn : AnvSoft Virtual Sound Device
Microfoon HD Webcam C 310
Realtek Digital Input
Realtek High Definition Audio.
De instellingen in Adobe Audition zijn :
Properties
- Realtek Digital Input (Realtek)
- Wave mapper
- Lijningang (2- Behringer USB WD)
- Microfoon (HD Webcam C310)
- Lijn (AnvSoft Virtual Sound Dev)
Heb reeds alle mogelijke combinaties uitgeprobeerd doch tevergeefs.
Het enige dat werkt is wanneer ik de Microfoon gans bovenaan plaats
dan kan ik opnemen maar het geluid is niet om aan te horen (klinkt hol)
Ik zou willen vragen of jullie mij zouden kunnen helpen hoe ik toch zou
kunnen opnemen in Adobe Audtion 1.5
Hartelijk dank
Jozef

herriemaker 22-09-2017 21:09

Re: Adobe Audition 1,5
 
Gaat het om een elektrische- of een akoestische gitaar, en dn met of zonder element?
In geval van elektrisch: werk je met een gitaarversterker (welke uitgang gebruik je), of gaat je gitaar uitgang direct in de Mic ingang van je Mengpaneel?
Dat laatste gaat niet, daar heb een DI- box voor nodig.

bert stoltenborg 23-09-2017 18:38

Re: Adobe Audition 1,5
 
In Audition kun je in device options en device order instellen welk apparaat je gebuikt.
Nu lijkt het alsof je die Behringer niet gebruikt maar je realtek on board geluidskaart.
Ik heb een Behringer 1622 USB en meen me te herinneren dat ik ook narigheid had als ik hem met audition 1.5 wilde gebruiken. Drivers zijn niet altijd zo goed, en Audition is volgens mij ook 15 jaar oud (hoewel ik het net nog heb gebruikt op een W7 64 bits i7 machine met een edirol UA 25.

marvin 23-09-2017 21:01

Re: Adobe Audition 1,5
 
Beste mensen hartelijk dank dat jullie mij willen helpen.
Het gaat om een elektriche gitaar aangesloten via Zoom 508 naar POD Line 6 zo naar mengpaneel Behringer X1222 USB.
In Adobe Audion 1.5 speelt de muziek bij het weergeven zonder problemen ook wanneer ik met de gitaar speel is alles normaal doch bij het opnemen loopt het fout. Er gebeurt niets.
Wanneer ik in Adobe de Input Devices bekijk zie ik in "Properties" :
-Realtek Digital Input (Realtek
- Microfoon (HD Webcam C310)
- Wave Mapper
- AnvSoft Virtual Sound Dev
- Lijningang Behringer USB WDMA
- Midi (AnvSoft Virtual Sound Dev)
Ik weet dus niet wat rechts of links moet vermeld worden.
Wanneer ik in configuratiescherm kijk naar "Geluid"
Opnemen :
Lijn : AnvSoft Virtual Sound Device : Momenteel niet beschikbaar.
MIDI : AnvSoft Virtual Sound Device : Gereed
Lijningang : BEHRINGER USB WDM AUDIO 2.8.40 : Standaardapparaat
Microfoon : HD Webcam C 310 : Gereed
Microfoon :Realtek High Definition Audio : Niet aangesloten
CD Audio Realtek High Definition Audio : Uitgeschakeld
Lijningang Realtek High Definition Audio : Niet aangesloten
Realtek Digital Input : Realtek High Definition Audio : Gereed
Stereo Mix : Realtek High Definition Audio : Uitgeschakeld
Dit zijn alle instellingen die in "Geluid" "Opnemen" staan vermeld.
Uiteraard zullen niet alle gegevens betrekking hebben op Adobe Audition maar ik heb ze toch maar gegeven.
Sorry dat ik het zo uitgebreid is maar zo hebben jullie misschien er een betere kijk op welke instellingen ik nu moet gebruiken.
Dank jullie hartelijk voor de hulp
Met vriendelijke groeten
Jozef

bert stoltenborg 24-09-2017 12:49

Re: Adobe Audition 1,5
 
Ik heb die 1622 even aangesloten.
Het ding speelt perfect muziek/radio af en neemt niet op.
Ik zal vanavond nog eens wat proberen, ik meen me te herinneren dat ik wel eens opnames heb gemaakt maar dat ik een probleem had met monitoring van het geluid.

bert stoltenborg 24-09-2017 12:59

Re: Adobe Audition 1,5
 
Je hebt ook al in device property geprobeerd om de volgorde van de opnamedrivers te veranderen?

marvin 25-09-2017 00:09

Re: Adobe Audition 1,5
 
Beste bert stoltenburg
Device properties heb ik ook reeds geprobeerd maar weet niet echt
wat ik daar in moet plaatsen
Mvg

bert stoltenborg 25-09-2017 09:46

Re: Adobe Audition 1,5
 
Volgens mij moeten die drivers van de USB-device die je gebruikt op de eerste plaats staan.

marvin 30-09-2017 14:33

Re: Adobe Audition 1,5
 
beste bert stoltenborg,
Heb de USB drivers op de eerste plaats gezet maar dan krijg ik steeds een
foutmelding. Heb zelf alle mogelijke combinaties gedaan maar er is steeds iets dat niet lukt.
Ik begrijp er niks meer van.
Groetjes
marvin

bert stoltenborg 30-09-2017 15:33

Re: Adobe Audition 1,5
 
Als ik voor Wave In de Wave Mapper of de Microfoon (USB Audio CODEC) gebruik kan ik opnemen, beide opties werken.
Sample rate staat op 44.1 kHz
Kanaal 1 staat op main
2 TR/USB TO MAIN moet uit staan.
Main mix moet open staan

En dan kan ik dus opnemen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011