homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Roddels & naast-de-kwestie (http://www.homerecording.be/forum/f14/)
-   -   Video opnemen met line-in audio (http://www.homerecording.be/forum/t43358.htm)

knob twiddler 19-02-2017 10:30

Video opnemen met line-in audio
 
Hallo,

Ik zou een jam willen opnemen met de webcam van mijn laptop maar ik heb de output van mijn instrumenten (ook) doorgelust naar de line-in van mijn laptop zodat er niet over de interne microfoon moet worden opgenomen. Nu lukt het me niet om een softwareprogramma te vinden waarmee je video kan opnemen Ún de line-in van je pc. Heb reeds verschillende programma's geprobeerd.

Het is zeker niet de eerste keer dat ik video's maak, maar de andere keren gebeurde dit in mijn studio en daar gebruikte ik camtasia om de video op te nemen. Camtasia is niet in staat de ASIOdriver te herkennen van mijn interface dus daar gebruikte ik het gratis programma voicemeeter (VB-Audio VoiceMeeter) om de ASIO-audio door te lussen naar de interne soundkaart en op die manier kon ik zelfs mijn externe gear opnemen (die zat dan in de inputs van de externe soundkaart).

Indien mogelijk zou ik graag camtasia gebruiken omdat ik dit reeds bezit.
En ook graag line-in en video tesamen opnemen, dus niet met 2 verschillende programma's om dan nadien samen te voegen in camtasia.

Wat ik reeds geprobeerd heb. Mijn hardware aangesloten op de line-in en in voicemeeter laten binnenkomen. Dit werkt wel maar het probleem is dat de hardware dan maar voor een 4de mag worden opengedraaid omdat het anders overstuurt in voicemeeter. De output van Voicemeeter staat dan op -22db en de klank uit de laptopspeakers is wel zuiver maar heel stil. De input van Voicemeeter is -9db of minder.
Dit geeft echter 2 problemen. Ten eerste is het volume te laag om deftig herkent te worden in camtasia en ten 2de heb ik wel verschillende uitgangen op mijn hardware dus ik kan met mijn koptelefoon jammen maar ik kan niet afzonderlijk hun volume regelen, dus het volume van de koptelefoon is te stil en kan ik niet verhogen zonder voicemeeter te oversturen...

Iemand hier ervaring mee? Ik word er gek van...
Het enige echte verschil met de opname in mijn studio is dat er daar een audio-interface tussenhangt en dat de line-in van de laptop het mss. niet verwerkt krijgt.

cyrano 19-02-2017 14:09

Re: Video opnemen met line-in audio
 
OBS (Open Broadcast System) al geprobeerd?

https://obsproject.com/

knob twiddler 19-02-2017 14:52

Re: Video opnemen met line-in audio
 
Hey Cyrano,

Bedankt voor de link, die ga ik proberen :)
Ik meld me als het gelukt is.

Edit>> Super programma, veel lichter voor de CPU als camtasia. En veel sneller met verwerken ook.
Na wa gepruts bleek nu dat de microfoon uitgezet wordt wanneer ik een kabel in de line-in steek.
Er is dus niet echt een line-in device, dit is gewoon hetzelfde als de microfoon.
Maar bij opname met OBS had ik ongeveer hetzelfde resultaat. Het was wel luider maar het geluid was helemaal digitaal vervormd.
Uiteindelijk dan toch het probleem gevonden: Er was ergens in windows een optie voor de micro, die noemt "noise suppression", deze reduceert statische achtergrond noise terwijl je opneemt. Als ik deze uitschakel werkt alles naar wens :)
Het inputvolume regel ik op mijn hardware maar de inputlevel staat nu op -3.5db in OBS. En ik hoor de line-in ook niet op de laptop (wat super is, maar geen idee hoe dit komt). In de opnamevideo is het geluid uitaard wel daar :D
Nogmaals bedankt Cyrano!

cyrano 19-02-2017 21:56

Re: Video opnemen met line-in audio
 
Fijn!

The power of open source...

Nog zo eentje is Mixxx:

Mixxx - Free MP3 DJ Mixing Software

Enjoy!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011