homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Opname (DAW) software / sequencers (http://www.homerecording.be/forum/f38/)
-   -   audio Protools Mac importeren in Windows Protools (http://www.homerecording.be/forum/t3698.htm)

platt63 11-06-2007 08:31

audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Goedemorgen,
Vriend van mij heeft Protools LE op een Apple draaien en ik Protools M powered op Windows XP.
Is het nu mogelijk en op welke manier doe ik dat om zijn audiosporen te importeren?

groetjes Philip

wout 11-06-2007 20:23

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Dat zou ik niet weten. Het zou kunnen dat dit niet gaat omdat je van LE naar M-Powered wil overzetten, ik weet niet hoe compatibel die twee zijn.
Je kan de Project directory proberen openen in uw protools.
Ik zal eens kijken of LE-win naar LE-mac lukt, ik verwacht dat deze twee toch compatibel moeten zijn.

billybear 11-06-2007 20:50

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
In het slechtste geval kan je nog altijd elk spoor uitvullen tot het begin, en dan in z'n geheel exporteren, zodat ze terug geïmporteerd kunnen worden in een ander systeem. Dat werkt met audio tracks tussen vrijwel alle systemen (zolang je standaard formaten en bitrate/bitdepth gebruikt).

wout 11-06-2007 20:52

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Pro tools 7 projects zijn hier volledig mac/pc compatibel.

platt63 12-06-2007 12:05

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Dank je Wout voor het uitzoeken. Ik heb gelezen dat alle versies van ProTools compatible zijn.
Ik was gewoon benieuwd of mijn PC bestanden kon openen van een Mac. Dit omdat ik niet weet wat voor bestandssysteem een Mac heeft.(Windows heeft NTFS) Ik wil dus met mijn externe usb harddisc naar mijn vriend gaan en dan complete nummers kopieren zodat ik thuis op mijn pc verder kan.

faderbug 12-06-2007 12:26

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
ik dacht dat mac zowel ntfs als fat kan lezen maar alleen kan schrijven in fat.

wout 12-06-2007 13:42

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Inderdaad.
Als je een gemeenschappelijke disc wil waarop zowel Mac OSX als windows kunnen lezen en schrijven is fat32 de enige oplossing (tenzij je met MacFusion gaat werken).

platt63 12-06-2007 14:22

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Bedankt voor de tip, gelukkig heb ik twee usb externe schijven; 1 NTFS en 1 FAT32.

platt63 13-06-2007 10:49

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
In hoofdstuk 13 van de Reference manual wordt ook uitvoerig gesproken over dit onderwerp.

_-RidDim-_ 14-06-2007 01:02

Re: audio Protools Mac importeren in Windows Protools
 
Versie 7.3 van Protools LE voor pc heeft een driver om mac HFS+ filesystems te lezen in Windows waarmee je alles vanop een mac filesystem kan lezen (en schrijven dacht ik ook). Vice versa kan OSX inderdaad FAT schrijven/lezen en NTFS alleen lezen. Maar het simpelste is je projectfolder op een CDrom, stick of externe hd te zetten en die dan op het andere platform te lezen (stick of ex. HD moet dan wel FAT geformateerd zijn, wat impliceert dat je bestanden niet groter dan 4gb mogen zijn per file)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011